Sorana, simply the best !!!

ianuarie 20, 2017 in Tenis

Sorana Cîrstea s-a scos cu Riske și va lupta cu Muguruza pentru accesul în „sferturile” Australian Open!

„Totul depinde acum doar de ea!”. Cu această frază am finalizat editorialul de miercuri dedicat Soranei Cîrstea. Lucram la un text despre povestea de ieri și azi a Stelei dar parcursul Soranei de la Melbourne mă obligă să mai amân cu o zi publicarea acestui comentariu. Calificarea Soranei Cîrstea în optimile de finală la „Australian Open” merită mult mai mult spațiu. Da, este uluitor ceea ce face fata asta. Un adevărat miracol cum a putut să lase în urmă problemele fel de fel. Cu certitudine este cea mai talentată din generația ei dar psihicul fragil a făcut-o să cadă în anonimat atunci când au copleșit-o greutățile vieții. Victoria în fața lui Alison Riske confirmă revenirea despre care vorbeam acum două zile. Și mai mult decât atât, Sorana poate s-o bată pe Garbine Muguruza. Va face un meci mare. E bună. Sorana e simply the best!

Cu Riske avea 2-1 în meciurile directe. Chiar am subliniat asta când am scris despre Sorana Cîrstea după șocul produs de calificarea în „optimi” la „Australian Open”. Și a reușit s-o elimine. Nu oricum, nu cu șansă, nu din întâmplare.Sorana a făcut un meci mare și a trecut de americanca Alison Riske în pas de defilare: 6-2, 7-6 (2).
Cel mai interesant este că Sorana a câștigat foarte clar, 7-2, tie-break-ul din ultimul set. Era marea ei problemă: ceda ușor în situații tensionate, pe muchie de cuțit. Faptul că Sorana Cîrstea a trecut atât de ușor peste un moment ce putea arunca partida în setul decisiv îmi spune că s-a maturizat, că e stăpână pe ea, că știe ce vrea de la tenis.
Spanioloaica Gabrine Muguruza nu e de speriat. E pe placul Soranei pentru că o va provoca la joc, iar când e provocată Sorana se dezlănțuie, nu glumă. Cred că frumoasa din Tîrgoviște are o șansă reală să obțină cea mai mare performanță din carieră la un turneu de „Grand Slam”. Cred în Sorana Cîrstea, cred că va fi ce-a fost și mai mult decât atât!