Tenis

Simona Halep și lecția de fair-play

Simona Halep a refuzat să se ascundă în spatele accidentării pentru ratarea finalei de la Wimbledon. O mare campioană, un mare caracter!

Simona Halep a refuzat să se ascundă în spatele accidentării pentru ratarea finalei de la Wimbledon. O mare campioană, un mare caracter!

Într-o pauză de Mondial, tenisul ne atrage la comentarii. Și despre ce-am putea vorbi dacă nu despre Wimbledon și Simona Halep? Dincolo de performanța de a juca în semifinale, de ambiția de a continua într-un picior meciul cu Eugenie Bouchard, de a trece peste mârlăniile unui arbitru care în momentele-cheie vedea „out” la mingile bune, „Furnicuța” ne-a oferit o lecție de fair-play cum de mult n-am mai văzut pe la noi. „Bouchard m-a bătut, a fost mai bună și merg mai departe.”, a spus Simonica la întoarcerea în țară. Simplu. Cuvinte care anulează toate comentariile noastre de după semifinala cu domnișoara Bouchard. Cele mai multe, subiective. Altfel nu se putea. 🙂 Poate că am exagerat punând ratarea finalei de la Wimbledon pe seama entorsei. Simona Halep ne-a explicat asta zâmbind așa cum îi stă bine unei mari campioane. O lecție de fair-play de ținut minte!

Simona Halep ne oferă surpriză după surpriză. Toate sunt plăcute. Ultima, ține de bun-simț și fair-play. Vine din familie, din educație, iar Simonica este o fată care știe să respecte valorile familiei și nu numai.
Deși rămân la părerea că accidentarea mai veche și entorsa din partida cu Eugenie Bouchard au barat drumul „Furnicuței” spre finală și poate spre trofeul de la Wimbledon, Simona ne-a contrazis cu eleganță.
Conform www.dolce-sport.ro, Simona Halep a spus: „A fost un pic de ghinion în timpul meciului că am făcut entorsă. Nu e foarte grav, dar o să am timp să mă recuperez să joc la turneul de la București. A fost un rezultat frumos, mă bucur că am apucat să joc spre final și pe iarbă. M-a încurcat, dar nu vreau să dau vina pe accidentare. Bouchard m-a bătut, a fost mai bună și merg mai departe.” (http://www.dolce-sport.ro/sporturi/tenis/halep-a-fost-primita-cu-aplauze-la-revenirea-in-tara-nu-dau-vina-pe-accidentare-bouchard-a-fost-mai-buna-35939/). Și va juca la BRD Bucharest Open 2014. Miercuri, contra Kristinei Mladenovic.
O lecție de fair-play în cea mai simplă și pură formă. De povestit copiilor dar și oamenilor mari. Simona Halep a spus ceea ce simțea. Din dragoste pentru tenis. Un gest destul de rar întâlnit în lumea sportului românesc, în societatea românească. De aceea poate fi un început pentru schimbarea mentalităților.