Simona Halep, pași mari spre locul 1!

Simona Halep vrea să revină în fotoliul de lider mondial. La Miami are o șansă bună!

Townsend, Hercog și Venus Williams. Seria bună de la Miami care a adus-o pe Simona Halep în sferturile de finală. Urmează Qiang Wang. Acum, Simona depinde doar de ea ca să redevină nr. 1 mondial. Are două variante. Prima, să câștige turneul și-atunci nu mai are treabă cu nimeni. A doua, să nu câștige trofeul dar Petra Kvitova să nu se califice în finală. Simona face pași mari spre locul 1 WTA. Se simte bine, are un joc din ce în ce mai bun. Și asta pentru că a decis să lucreze cu un antrenor, Daniel Dobre. Cea mai bună decizie. Un detaliu care contează, iar comparația între cum era și cum este pare elocventă. Joacă de plăcere. Asta înseamnă mult pentru cine vrea să câștige un turneu. De ani buni, Simona Halep se află în elita tenisului mondial. Asta arată că a muncit bine. Din această perspectivă revenirea în fotoliul de lider mondial va fi și mai frumoasă!

Meciul cu sora mai mare a familiei Williams, Venus (38 de ani), nu a fost deloc ușor. A fost cel mai greu de până acum deși scorul (6-3, 6-3) nu arată asta. De ce a câștigat? Păi, în primul rând, cu un serviciu foarte bun. Foarte, foarte bun. În al doilea rând, joc inteligent. Halep a alergat-o mult pe rever, iar Venus a greșit din ce în ce mai mult.
De ce diferență între Simona Halep de acum câteva săptămâni și cea de acum? Principalul câștig este antrenorul Daniel Dobre. Simona s-a convins singură că nu poate… singură. Halep îl ascultă și ăsta e cel mai important detaliu. Fără doar și poate, „Simo” avea nevoie în tribună de acea privire liniștitoare, pe care s-o caute, în care să găsească rezolvări pentru momentele de joc mai puțin inspirate. Să-i spună ceea ce trebuie spus ca să câștige. Pe un ton prietenos, calm.
Sunt detalii care o vor ajuta pe Simona. Sigur va mai câștiga trofee. Poate acum, la Miami, poate la următorul turneeu, poate la Grand Slam-uri. Jocul bun îi dă încredere, iar Simona, că ne place sau nu, este o jucătoare de moral, de mental. A lucrat mult la acest capitol. Progresele ei sunt evidente. Dacă are încredere totală în ea bate pe oricine. Cel puțin în perioada asta când e pe val.
Fizic, Simona este aproape de sută la sută. La serviciu stă din ce în ce mai bine, în special la primul, iar asta o ajută să câștige mai ușor punctele și să aibă încredere mai mare. Mental stă foarte bine, iar tactic, la fel. Ca să nu mai lungesc vorba, Simona Halep este în formă și visează frumos la Miami!