Simona, ai uitat de Pavel?

Simona Halep și Andrei Pavel pot (re)găsi drumul cel mai scurt spre trofee!

Chiar dacă a pierdut finala de la Doha performanța Simonei Halep este de reținut. Încet-încet revine la normal, la ritmul de joc de care are nevoie. Nu a câștigat trofeul pentru că fizic nu a mai avut benzină, iar Elise Mertens s-a folosit de un truc ca să întrerupă meciul pentru o accidentare. Pauza de aproape cinci luni încă se simte la Simona, iar meciul de Fed Cup cu Cehia a fost istovitor. Ce n-a rezolvat la Doha a fost problema antrenorului. Simona a anunțat recent că nu va colabora cu Thierry Van Cleemput. „Nu există chimie între noi…”, și-a motivat decizia. Și bine a făcut. Van Cleemput pare un tip rece ca gheața în timp ce Simona este o fată deschisă care face loc zâmbetelor în sedințele de antrenament, chiar și la meciuri. Simona Halep are nevoie de un antrenor care să o înțeleagă. Dar a uitat așa repede de Andrei Pavel? Cred că ar fi cel mai nimerit să lucreze cu ea. La Rolland Garros s-a văzut (și) munca lui!

Despre finala de la Doha pot spune doar atât: Simona a pierdut pentru că n-a știut cum să gestioneze momentul în care Elise Mertens a părăsit terenul pentru o accidentare. Că a fost, că n-a fost n-avem de unde să știm însă Simona trebuia să rămână conectată prin mișcări specifice dar și mental. Totuși, finala este o performanță pentru că vine după o pauză lungă și după thriller-ul care se încheiase cu o săptămână în urmă, la Ostrava, în meciul de Fed Cup cu Cehia. Nu i-a fost ușor Simonei, iar fizic s-a văzut asta!
Problema nerezolvată la Doha este alta: antrenorul. „Am încercat o săptămână și s-a încheiat”, a declarat Simona Halep pentru WTA Insider. Scurt dar cuprinzător. Pur și simplu s-a simțit și la televizor că Thierry Van Cleemput nu era genul de antrenor care să-i ofere Simonei injecția de încredere sau impulsul psihilogic atunci când ea are nevoie.
Din punct de vedere profesional, colaborarea dintre Thierry Van Cleemput și fostul său elev, David Goffin sună cam așa: au început în aprilie 2014 când Goffin gravita în jurul locului 100 ATP, la urcat până pe locul 7 mondial (noiembrie 2017), iar acum l-a lăsat pe locul 24 ATP. Plus două titluri, la Tokyo și Shenzhen, ambele în 2017. Nici prea prea, nici foarte foarte.
Atunci, ce-i de făcut? Deși Simona spune că n-are nevoie de antrenor, încă, credem că are. Cu Darren Cahill în tribună la Doha probabil se întorcea acasă cu trofeul. Și-atunci cine îl poate înlocui pe Cahill? Cred că Andrei Pavel este omul potrivit. Să nu uităm că Pavel a ajuns în echipa Simonei la recomandarea lui Ion Țiriac. Chiar dacă îl antrenează pe Marius Copil, cu Pavel se poate discuta. Omul ăsta a influențat mult jocul și starea Simonei atunci când ea a câștigat la Roland Garros. Și nu numai. Andrei Pavel știe ce poate, știe ce plusuri și minusuri are, știe și de mofturi. Atât cât a stat lângă Simona, „Cneazul” a reușit să găsească chimia unei colaborări productive. De ce nu din nou?