FCSB, se-ntorc vremurile tulburi?

„Nu pierde din vedere cine eşti şi fă numai ceea ce se potriveşte cu personalitatea ta.” – Ioan Slavici (scriitor, jurnalist și pedagog român)

Cu Bogdan Vintilă, antrenor, și Narcis Răducan, director sportiv, FCSB reușise să iasă din criză. O serie de vreo zece meciuri fără înfrângere. Demisia lui Narcis, pauza de campionat pentru meciurile naționalei și întoarcerea lui Mihai Stoica nu au picat bine. A venit și prima înfrângere după perioada de lapte și miere, duminică, 1-3 cu Astra, pe „Arena Națională”. Dar nimic nu e întâmplător. Patronul Gigi Becali, după o pauză de… declarații, care s-a dovedit benefică pentru echipă, și-a reluat tirul tradițional. Acum nu-l mai vrea pe Adi Popa la echipă, jucător „recomandat” de… „MM” Stoica. Și-atunci, se-ntorc vremurile tulburi? Ceva nu este ok la FCSB, iar vina principală o are patronul. S-a despărțit prea ușor de Narcis Răducan după ce echipa își recăpătase încrederea. Lucrurile mergeau bine, iar acum, nu. Gigi Becali vrea colaboratori care să-i cânte-n strună, nu colaboratori cu personalitate. Poate aici e problema!

Mulți au rămas cu gura căscată după ce Narcis Răducan și-a anunțat plecarea de la FCSB. Într-un moment bun. Echipa își regăsise pofta de joc și câștiga puncte. Seria de zece meciuri fără înfrângere se datorează colaborării aproape perfecte dintre antrenorul Bogdan Vintilă și directorul sportiv Narcis Răducan.
Cum Gigi Becali obișnuiește să se bage peste echipă chiar și atunci când totul merge bine uite că se întorc înfrângerile. Pauza competițională, cauzată de meciurile echipei naționale cu Suedia și Spania, și jocul „tineretului” din Irlanda de Nord nu au fost valorificate eficient.
Cu Astra, FCSB a fost echipa de la jumătatea lui august. Debusolată, fără vlagă, haotică. Așa se explică faptul că Budescu, Alibec și colegii lor au avut o căruță de ocazii în afara celor trei goluri marcate în poarta apărată de Bălgrădean. FCSB pare tensionată, din nou, iar asta are legătură cu loja patronului și ce instrucțiuni vin de acolo. Unii zic că în perioada lui Narcis Răducan „indicațiile” nu ajungeau la Vintilă. După aia s-a reluat povestea cu telefonul fără fir.
Așa cum îl știm de ani și ani, „MM” nu acceptă așa ceva dar probabil se face că nu vede. Poate că Mihai Stoica ar trebui să aibă o reacție dură după ce presa anunță că Gigi Becali vrea ca Adi Popa să nu mai fie în prim-plan. „MM” a susținut repatrierea „Motoretei” și din această perspectivă jucătorul trebuie apărat. Echipa are nevoie să fie apărată. Altfel există riscul ca eșecul cu Astra să nu fie o întâmplare ci doar un început de criză.