CFR – FCSB, remiza neputinței!

Valabil pentru toți fotbaliștii și nu numai: „Valoarea unui om rezidă în ce dă el, nu în ceea ce este capabil să primească.” Albert Einstein (fizician de renume)

Un derby al mediocrității. A fost 0-0 pe teren și, mai grav, tot 0-0 la șuturi pe spațiul porții. La offside-uri a fost 0-1. Palidă consolare. 🙂 Ce pretenții să mai avem la vară, în Europa, când cele mai bune echipe ale campionatului refuză, mai corect spus le-a fost frică, să atace poarta. Un joc modest. Doar tensiunea mizei l-a ținut în viață că altfel mergeam mai devreme la somn. Practic am avut imaginea campionatului. În cădere liberă de ani buni. Deși s-au făcut eforturi de toate felurile, logistice și financiare, Liga 1 este departe de ceea ce a fost odată. La vară vom avea proba de adevăr. Să nu ne mai mirăm atât că în cupele europene echipe precum Dudelange (Luxemburg) au învins campioana României. În ritmul ăsta și alte nume exotice își vor face socoteli frumoase pe seama reprezentantelor Ligii 1. CFR – FCSB, o remiză a neputinței, un egal între valori puse sub semnul întrebării!

Un derby de titlu în care spectacolul a lipsit cu desăvârșire. La fel ca șuturile pe poartă. Frica de adversar s-a făcut simțită în jocul ambelor echipe dar asta nu scuză cifrele jenante din statistici. Un fotbal modest care nu este demn pentru formațiile ce vor reprezenta România în Europa. Riscăm să ne facem de râs rău de tot.
CFR – FCSB, poate cel mai prost meci al sezonului. Greu se pot găsi cuvintele care să descrie ce-am văzut cu toții pe dreptunghiul verde din cartierul Gruia. Toți jucătorii au fost parcă setați: fără inspirație, fără inventivitate. Pur și simplu s-au făcut praf cotele de milioane de euro din dreptul fiecăruia, iar speranța la zecile de milioane de euro din Liga Campionilor sau Liga Europa s-a dus pe apa Sâmbetei.
Antrenorul Dan Petrescu nu a vrut să riște mai nimic. Și-a așezat echipa în propria jumătate de teren și a așteptat finalul jocului. Simplu și convingător pentru un 0-0 care aduce CFR în postura în care depinde doar de ea ca să pună mâna pe titlu. Reacția lui Mihai Teja a fost cam în aceeași notă. Decât să ia gol de la CFR, antrenorul FCSB a anulat orice risc inutil preferând, probabil, să aștepte ca alții să pună bețe-n roate clujenilor. Oare?
CFR s-a impus doar la… bare. A avut două. Consolare de cascadorii râsului, zău așa. 🙂 În rest nu e nimic interesant de povestit. O remiză alba care pune la frapieră șampania CFR-ului pentru celebrarea unui nou titlu. Poate. Rămâne regretul lipsei de valoare. Am văzut cum s-a jucat, iar la vară vom avea examenul din Europa. Vai ce-i așteaptă dacă nu se trezesc la timp!