„Pufi”, moralitatea și banii !

De știut: „Cel care crede că banii rezolvă orice problemă poate fi bănuit de faptul că rezolvă orice problemă pentru bani.” – Benjamin Franklin (diplomat, om de știință, inventator, filozof, profesor și om politic)

CFR și Cristi Bălgrădean și-au asumat un transfer înainte de… termen. Nu mai are rost să dezvoltăm, știe toată lumea de scandal. Ideea e alta… De ce-a făcut „Pufi” asta ??? Ca sportiv, Bălgrădean avea tot dreptul din lume să aleagă ce vrea. Dar a făcut-o imoral permițând CFR-ului să avanseze prea mult și să creeze tensiune tocmai în tabăra unei contracandidate la titlu, echipa la care este legitimat Bălgrădean. Lucru asumat de ambele tabere prin amenda subțire, de râsul curcilor, pe care o vor plăti la Federație. Normal ca Gigi Becali, și nu numai, să pună întrebări despre calitatea prestațiilor lui Bălgrădean de până la izbucnirea scandalului. Un sportiv are nevoie de bani, cariera e scurtă, dar nu oricum. „Pufi” a greșit când a permis să se întâmple asta. Semna la vară cu CFR și nu-l mai durea capul. Acum va avea viață grea pe orice stadion din țară. Gestul său va fi taxat nu doar de suporterii fcsb-iști dar și de alți iubitori ai fotbalului.

Ciudată toată povestea cu Bălgrădean și CFR. Pare asumată de ambele tabere. Dacă e așa atunci „Pufi” a greșit. Dacă a știut că va izbucni un asemenea scandal Bălgrădean a greșit capital. La FCSB a mâncat o pâine caldă și corectă. Și-a făcut treaba și a fost răsplătit pe baza contractului semnat chiar de el. Putea să-l anunțe pe Becali că nu mai semnează prelungirea contractului, iar cu CFR putea bate palma mai târziu, după play-off.
Dar nici așa nu era bine. Bălgrădean știa unde va merge, la CFR. Uman este de înțeles că a vrut mai mulți bani. N-a vrut să scape o ofertă bună care i-a convenit. De ce nu a anunțat imediat clubul? Oricât ar spune una sau alta, mintea lui „Pufi” nu mai era la FCSB ci la ceea ce va face în sezonul următor. Banii au fost pe primul plan, iar asta a strivit orice urmă de fair-play comportamental.
Ciudat, cred că e prima dată când CFR procedează în acest mod. Dar o vorbă românească spune cam așa: „cine seamănă vânt culege furtună”. Gigi Becali nu va rămâne dator. În următoarea perioadă să ne așteptăm ca jucători importanți de la CFR să semneze cu… FCSB pe prime de instalare amețitoare. Dincolo de fotbal mai e și vorba de orgoliu.
Problema mare rămâne amărâtul ăla de regulament. CFR-ul poate să plătească o amendă de 1.500 de lei, iar Bălgrădean o mie de lei. O nimica toată pe lângă prima de instalare vehiculată de presă, undeva la 100.000 de euro. Federația trebuie să umble urgent la regulament pentru a taxa scump omisiunea clubului sau a jucătorului de a informa pe cine trebuie atunci când parafează o înțelegere în ultimele șase luni de contract. Altfel vor mai apărea cazuri și mai și !