Renașterea FCSB

Antrenorul Toni Petrea și preparatorul fizic Thomas Neubert au schimbat în bine FCSB-ul. Se vede asta !

De când a venit omul lui Reghe la FCSB echipa joacă altceva. Se vede asta. Toni Petrea și preparatorul Thomas Neubert au redat jucătorilor pofta de fotbal, o condiție fizică peste ceea ce se vede în Liga 1 și eficiență. După ceva ani de confuzie și căutări continue trupa patronată de Gigi Becali arată bine. Trei meciuri oficiale, două în campionat și unul în Europa League, toate cu victorii la scor de neprezentare, 3-0. Echipa are reacție mai ales după ce pierde mingea, își sufocă adversarul cu un presing agresiv. Antrenorul Petrea pare că el dictează tot. Mai ales schimbările. Se pare că Gigi Becali nu se mai implică la schimbări așa cum o făcea. Cel puțin asta este impresia. Altfel nu știu dacă mai vorbeam acum de renaștere. FCSB arată în sfârșit a echipă cu pretenții, care știe ce vrea. Să vedem ce va aduce pauza de două săptămâni pentru echipa națională. Posibil, o confirmare la ce am văzut în startul sezonului. Dacă nu cumva se bagă Gigi, așa cum a mai făcut, și strică tot !

FCSB începe să semene cu formația construită în urmă cu ceva ani de Laurențiu Reghecampf. Poate și pentru că Reghe și-a trimis omul în Berceni, pe Toni Petrea. Dar mai ales pe preparatorul fizic Thomas Neubert. Jucătorii păreau istoviți de-a lungul și în finalul sezoanelor trecute, accidentările se țineau lanț. Acum toți aleargă de mănâncă pământul, ușor și de plăcere. Se vede că au parte de antrenamente eficiente.
Aici, Gigi Becali a mutat bine. Până acum și-a cam ținut gura. De înțeles, cele trei victorii cu 3-0 nu i-au dat apă la moară. Așa a fost pe vremea lui Reghecampf sau a lui Gâlcă. Atunci, Gigi nu s-a băgat peste antrenor și FCSB a câștigat trofee. Poate că a înțeles ceva din ceea ce i s-a întâmplat în ultimii ani.
Adevărul este că acum FCSB arată forță. Fizică și mentală, iar asta se revarsă în joc și rezultate. Cu certitudine, evoluțiile „roș-albaștrilor” sunt peste tot ce am văzut în campionat. Cam cu două viteze în plus. Să vedem dacă vor ține ritmul ăsta. Urmează pauza de două săptămâni adusă de programul echipei naționale. Petrea și Neubert vor corecta și mai bine ceea ce trebuia corectat.
Viitorul FCSB-ului depinde tot de… Gigi Becali. Dacă Gigi tace din gură, nu se mai implică în schimbări sau strategii tactice fel de fel atunci chiar putem vorbi despre o trupă cu pretenții la titlu. Dacă nu, tot ceea ce construiește acum echipa se va nărui precum castelele de nisip lovite de valurile mării.