Vai de Dinamo. La anu’ ligă de 18? :)

Dinamo nu mai sperie pe nimeni în Liga 1.

Debarcarea spaniolilor la Dinamo a născut vise frumoase. Poate și iluzia unui salt valoric de senzație. Iluzii. Distanța e ca de la pământ la cer. Nu între Dinamo și fotbalul spaniol, că nici nu poate fi luat în discuție un astfel de subiect, ci față de pretențiile unei echipe din Liga 1 care vrea în play-off. Bătaia încasată la Sepsi a dat foc la valiza spaniolilor. Și nu numai. Antrenorul Cosmin Contra a adunat cinci înfrângeri în actualul mandat, din care patru consecutive. Mult. Enorm. Până acum a pus totul fie în cârca arbitrilor, fie a lipsei de omogenizare, fie a vechilor probleme financiare. Pe orice și oricine în afară de Contra, iar după meciul cu Sepsi a mai și declarat că „Mi-e rușine că port sigla lui Dinamo”. Așa ceva nu trebuia să-i treacă nici măcar prin minte. Nu de sigla unui club mare trebuie să-i fie rușine pentru acel rezultat ci mai repede de modul cum a pregătit echipa. Cum a arătat echipa. „Guriță” nu are scuze. A avut suficient timp ca să lege jocul dar, deocamdată, zero. Dacă Dinamo o ține tot așa va fi nevoie să se schimbe din nou formatul campionatului, de la 16 la 18 formații. 🙂 În sezonul trecut a scăpat de retrogradare după ce s-a trecut de la 14 la 16. Vai de Dinamo. Ce-a fost și ce-a ajuns!

Dinamo a ajuns tocmai pe locul 14, cu cinci puncte și tot atâtea înfrângeri, toate în mandatul antrenorului Cosmin Contra. Suporterii nu mai au răbdare, iar tot mai mulți cer demisia lui „Guriță”.
Adevărul e că echipa arată rău. Promisiunea că azi va fi mai bine ca ieri sau mâine va fi și mai bine ca azi nu prea mai ține. Contra a spus tot timpul că a adus jucători de valoare dar pe teren evoluțiile lor sunt departe de salariile vehiculate în presă. Departe, la ani lumină.
Chiar dacă a avut acoperire în anumite situații, când Dinamo a fost nedreptățită de „fluierași”, Contra a pus toate tunurile pe arbitri. Tare de tot. Dar acasă la Sepsi a fost arbitrat de cel mai bun „central” din România, Ovidiu Hațegan. Și? A pierdut cu 0-2. Nu arbitrii sunt problema la Dinamo ci alte lucruri ce țin de echipă, de pregătirea ei, în special, și nu în ultimul rând de management.
În campionatul trecut „câinii” au avut noroc că s-a schimbat formatul Ligii 1, de la 14 la 16 echipe. Altfel nu se știe dacă scăpau de retrogradare. La ce joacă Dinamo acum nu ne-ar mira s-o vedem din nou tot la play-out, iar acolo să tremure serios pentru locul din prima ligă. Dacă nu cumva schimbă federația partitura și se trece la un alt format, cu 18. 🙂
Dincolo de glumă rămâne tristețea momentului. Cosmin Contra nu reușește să închege echipa, jocul. Poate iese ceva în etapa următoare cu „lanterna roșie” Astra. Dar Dinamo să nu-și facă iluzii prea mari cu jocul de până acum. Giurgiuvenii sunt disperați după puncte și au puterea să detoneze supriza. Dacă mai e surpriză atunci când pierde Dinamo.