CoMan și prețul plătit de… FCSB!

Bine de știut: „Oamenii nu sunt prizonierii destinului, ci mai degrabă prizonierii propriei minți.” – Franklin Delano Roosevelt (al 32-lea președinte al Statelor Unite ale Americii, 1932–1945)

Dennis Man (22 de ani) s-a transferat la Parma dar pare teleportat într-o cu totul altă lume. Florinel Coman (22 de ani) are probleme cu poliția de la circulație după ce a gonit pe „Autostrada Soarelui” cu o viteză de 165 de kilometri pe oră, iar permisul de conducere a pus sub semnul întrebării. Doi jucători de top, de valoare, de perspectivă. Dar au probleme serioase pe teme diferite, iar asta din vina patronului. Gigi Becali i-a îmbătat în timp cu iluzia că valorează zeci de milioane de euro, sute de milioane. Man a plecat la Parma pe o sumă frumoasă dar nu prinde echipa în timp ce Coman nu prea joacă cine știe ce în ultima vreme însă face prostii. Dincolo de bani, dincolo de transferuri, pe FCSB ar putea s-o coste titlul de campioană în acest sezon. Echipa se chinuie să dea gol, jocul nu se mai leagă, iar problemele au reapărut ca la un semn. Becali a ales profitul imediat, în cazul Man. Probabil va face la fel când vine oferta pentru Coman. Cu ce preț? Probabil, titlul!

Man nu e ok la Parma. Transferul, rentabil pentru FCSB, a picat prost pentru jucător. Adaptarea e dificilă. Nivelul este altul la toate capitolele. Momentul nu e deloc bun. Parma se luptă pentru evitarea retrogradării și toți de acolo vor rezultate imediate. Cine să mai aibă răbdare cu Man mai ales că el nu a venit în Italia o „promisiune” ci pe post de marcator de top. Îi va fi greu să prindă echipa, iar dacă lucrurile merg în continuare la fel de prost cea mai bună rezolvare este să plece la un alt club unde poate să joace meci de meci.
Coman pare următorul transfer important. Tot pe o sumă frumoasă. Dar până acolo mai e ceva vreme. Din păcate, vedeta FCSB-ului nu convinge prin joc. În schimb se ține de prostioare. A fost surprins de poliție conducând cu viteză peste limita legală și fără permis auto valid. Rezultatul: dosar penal. Până la rezolvarea problemei auto rămâne de rezolvat problema cu… fotbalul. Dacă vrea un transfer mare Coman trebuie să joace bine. Altfel nu-l ia nimeni.
Pentru fotbaliștii tineri precum Man și Coman le este foarte greu să rămână concentrați sută la sută după ce patronul clubului anunță că valorează zeci de milioane de euro. Chiar sute. Astfel de vorbe li se urcă la cap. Omenește poate este de înțeles însă ei trebuie să-și pună dopuri în urechi. Altfel nu vor ajunge departe. În timp ce FCSB riscă să rămână, și în acest sezon, departe de laurii de campioană. Deocamdată doar banii vorbesc.