Stadioane gata, dor de Europene !!!

„Nu există bucurie mai mare decât cea venită pe neaşteptate.” – Sofocle (poet tragic grec)

Uite că stadioanele promise fotbalului se fac în acest an. Gică Popescu, consilierul primului ministru al României, a anunțat la „Pro X” datele de finalizare a celor trei arene din București. Vești bune. Primul pe listă va fi stadionul „Arcul de Triumf”, gata la sfârșit de iulie, urmează arena din Ghencea, gata la final de octombrie, și stadionul „Giulești”, în noiembrie. Chiar dacă vor apărea ceva întârzieri tot este bine. Dar tare ne e dor de turneul final al Campionatului European. Pe undeva e ok că s-a amânat la anul. Așa vom fi pregătiți sută la sută, iar arenele vor fi cu adevărat cochete. Spectaculoase. Asta trebuia să se facă demult, după Revoluție. În loc să-și înnoiască infrastructura cluburile au preferat să vândă jucători. Și boala asta a urmat ani și ani. Dar mai bine mai târziu decât niciodată. România are stadioane de top și așteaptă să vină EURO… 2021. Până atunci trebuie să scăpăm de virusul ăsta păcătos !

Gică Popescu a făcut treabă bună la Guvern și anunță finalizarea stadioanelor în a doua jumătate a acestui an. «Cel mai devreme va fi gata „Arcul de Triumf”, constructorul a spus că pe 31 iulie. Noi am zis că și luna septembrie ar fi bine. În octombrie va fi gata Ghencea, iar în noiembrie stadionul Giulești», a precizat „Baciul” la „Pro X”.
Pe undeva, amânarea EURO 2020 din cauza pandemei de coronavirus ne-a prins bine. Dacă se juca turneul în vara asta era greu de gestionat situația. Așa, până la anul, totul va fi ok. Fotbalul va primi pe mână două arene de top, moderne, utile și frumoase. Sigur vor avea spectatori pentru că oamenii vin acolo unde se simt bine, unde există condiții civilizate de vizionare.
Excepția se numește stadionul „Arcul de Triumf” care va fi folosit pe durata EURO dar după aceea cred că va avea o destinație multiplă, pentru alte sporturi, pentru spectacole sau evenimente.
Dar, una peste alta, EURO 2021 va găsi România pregătită ca la carte. În afara „Arenei Naționale”, care va găzdui meciurile oficale, celelalte trei arene vor primi antrenamentele naționalelor care vin la București. Sperăm să fie și „tricolorii” dacă vor obține calificarea. Un motiv în plus pentru ei…
Încet, încet, fotbalul începe să dețină o infrastructură europeană. Ăsta era drumul de urmat dar bine că s-a întâmplat și acum. Așteptăm performanțe. Să vină !