„10” se-ntoarce acasă. La Hagi!

Ianis Hagi, nr. 10 la Viitorul, nr. 10 la Genk. Urmează naționala României !!!

După Gică Hagi și Adi Mutu, numărul 10 de la naționala de fotbal n-a fost pentru cine s-a pregătit ci mai degrabă pentru cine s-a nimerit. Dincolo de jocul cuvintelor este realitatea. Naționala s-a clădit mereu în jurul acestui nr. 10. El a dat tonul. Acum, tatăl și fiul dau semnalul renașterii spiritului de altădată. Un spirit de învingători. Gică Hagi, o legendă vie a fotbalului românesc, a propulsat prin proiectul de la Viitorul tineri talentați spre toate reprezentativele naționale. Ianis Hagi este simbolul gererației care vrea să redreseze România. Inteligent în joc și talentat. Ianis lovește mingea la fel de bine cu ambele picioare, are personalitate cu carul și, foarte important, poate progresa enorm. După o lungă perioadă de incertitudini, cu nume mai mult sau mai puțin recomandate, tricoul cu nr. 10 se întoarce acasă. La Hagi!

Oficial, nimic nu e sigur. Ianis Hagi revendică tricoul cu nr. 10. Și pe bună dreptate. Ultima oară la purtat Gicu Grozav. De unde până unde? Dar așa a fost tot timpul de la Mutu încoace. Mai mult pe banca de rezerve decât pe teren. N-are rost să parcurgem lista. Nici jucătorii care l-au purtat n-ar vrea asta.
„Decarul, de când este înfiinţat fotbalul, este un jucător important”, spunea Gică Hagi. La naționala României „zecele” a fost întotdeauna decisiv. În jurul său s-a legat jocul. Hagi, tatăl, i-a dat sclipiri de aur. Numărul 10 trebuie să-l poarte jucătorul care știe să dribleze, să-și scoată adversarii din joc, să inventeze faze de gol din nimic, să aibă mereu personalitate, să tragă la poartă. Și, nu în ultimul rând, să poată schimba soarta unui meci.
Rețeta pare simplă dar mai greu a fost de găsit omul. După Gică Hagi și Adi Mutu a fost un fel de vid. Ani la rând echipa națională și-a căutat „zecele” în zadar. Unii au refuzat, cum a fost Stanciu, conștienți de responsabilitatea imensă. Alții l-au acceptat, gen Maxim sau Grozav, dar prestațiile lor nu au onorat acest privilegiu. Acum a venit rândul lui Ianis Hagi care-l revendică. Are argumente pentru că se încadrează cel mai bine în parametri.
Selecționerul Cosmin Contra crede că „Se dă prea mare importanță!” acestui număr. Prin prestațiile sale Ianis poate să-l poarte cu responsabilitate. Băiatul are har de coordonator, de dirijor. Cu atitudine pozitivă și ofensivă. Are potential și multe de arătat. Domnule Contra, dă-i tricoul cu nr. 10 lui Ianis. Chiar îl merită!