Naționala, acum: asta e valoarea ! :(

De reținut: „În certitudinea de a fi neînțeles încape atâta orgoliu câtă rușine.” – Emil Cioran (filozof și scriitor)

Ce mai poți comenta după acest rușinos 2-3 cu Armenia? O echipă cu personalitate, cu valoare, câștiga. Măcar menținea scorul după ce a întors de la 0-1 la 2-1. Trist este că în primele trei meciuri din preliminariile Mondialului s-a văzut valoarea. Aici suntem, iar mult așteptata reconstrucție se încetinește din diverse motive. Care mai de care. Colac peste pupăză, selecționerul Mirel Rădoi i-a pus la zid pe jucători. La prima vedere o lipsă de tact pedagogic, mai în profunzime pare că sunt ceva probleme în vestiar. Poate chiar o ruptură între antrenor și jucători. Asta se simte. Din păcate totul ține de valoare. Vorbe sunt multe însă rezultatele arată măsura valorii. Ele rămân, iar Qatarul începe să pară o destinație imposibilă pentru „tricolori”. Valabil și pentru „tineret”. Tot se vorbește de egalurile „mari” cu Olanda și Germania. La fel, vorbe. Cine are valoare rămâne la turneul final. Nemții și batavii sunt acolo, noi ne-am întors acasă. Despre ce vorbim? Ratarea unui obiectiv înseamnă eșec. Punct. Și Rădoi, și Mutu, doi antrenori tineri dar fără experiență, ar trebui să priceapă asta. Repede.

Armenia a avut 1-0 dar Cicâldău a semnat o „dublă” care ne-a adus în avantaj. Meciul părea controlat de „tricolori” însă au apărut erorile. De data asta semnate de selecționerul Mirel Rădoi. În loc să închidă jocul a lăsat în teren doi atacanți, Keșeru și Pușcaș. Ultimul a comis-o catastrofal cu o intrare de karate care i-a adus direct roșu în fața ochilor. Și de-aici dezastrul.
Stanciu schimbat? Păi a fost cel mai bun jucător al nostru. Cicâldău schimbat? Păi a marcat golurile și era pe val. Și uite așa s-a dus pe apa Sâmbetei o victorie pe care „tricxolorii” au avut-o în mână. La conferința de după meci, selecționerul Rădoi și-a criticat aspru jucătorii dar a uitat să se critice pe el. Un alt moment lipsit de inspirație care s-ar putea să-l coste funcția.
Rezultatele sunt expresia valorii. Din păcate, naționala României a dezamăgit total și este nevoie de o schimbare radicală de viziune. De calificare nu cred că mai poate fi vorba dar această campanie lungă ne poate ajuta să formăm o echipă competitivă pentru viitor. Cum vrea Hagi, doar cu tineri. Altfel ne vom amăgi în continuare doar cu speranțe și iluzii.
Puțin și despre U21. „Tineretul” a ratat calificarea în „sferturile” Europenelor. Tot pe valoare. În istorie nu rămân „egalurile bune” cu Olanda și Germania ci doar ratarea calificării. Trebuie analizat de ce nu s-a putut face asta. Altfel tot amăgiri și iluzii. Lipsa de experiență ca antrenor la Mutu, la fel și la Rădoi, atârnă mult mai greu decât entuziasmul și dorința lor. Poate din acest motiv s-a ajuns atât de repede la dezamăgire.