Au dat cu oiștea-n gard!

România nu e sigură de calificare nici dacă bate Suedia. Trebuie cel puțin un punct în Spania!

Egalul cu Norvegia face aproape imposibilă calificarea la EURO 2020. „Tricolorii” au nevoie de patru puncte din ultimele două meciuri. Și ce meciuri: cu Suedia, acasă, și Spania, în deplasare. Păcat că nu au învins Norvegia. Au avut un penalty ratat, o bară și alte ocazii bune de gol. Cu cele două puncte pierdute aiurea, pe final, alta era situația României în Grupa F. Din păcate, Contra și elevii săi nu au știut cum să țină de rezultat deși mai tot meciul au fost purtați pe aripile victoriei de cei 29.854 de copii aflați în tribunele „Arenei Naționale”. O lume a copiilor care i-a motivat cum nu se poate mai bine pe ai noștri dar o neatenție la marcaj le-a fost fatală. Un 1-1 nedrept cu două… învinse. Nu în ultimul rând, o notă proastă pentru selecționerul norvegian Lars Lagerback. Tot a ținut-o cu rasismul și înainte și după meci. L-au deranjat copii prezenți la stadion. O insultă la adresa lor care ar trebui taxată de FRF printr-un memoriu la UEFA!

„Americanul” și-a făcut datoria. Raidurile lui Mitriță prin apărarea norvegiană au făcut prăpăd. Păcat că nu l-au ținut plămânii până la final. Ce spații avea la dispoziție! Imense. Dar băiatul și-a făcut datoria cu vârf și îndesat. Un gol antologic, de generic, în minutul 62, pe care copiii prezenți la meci nu-l vor uita multă vreme. De aceea l-au aclamat pe Mitriță atunci când a fost schimbat.
Păcat că și Pușcaș a ratat acel penalty. Se ajungea la 2-0 alta era evoluția meciului. Trebuia să bată Stanciu însă Pușcaș a ținut morțiș să fie el executantul. Și i-au tremurat picioarele. Orgoliu, personalitate. De acord, dar nu în exces. Pușcaș a trecut peste decizia selecționerului, iar Contra e musai să-l bage în ședință.
Ghinion total la transversala lui Andone, din minutul 65. Iarăși putea fi 2-0 și nu cred că Norvegia mai avea forța să renască. Două șanse de desprindere irosite. Norocul nu stă mult lângă cei ce nu știu să-l valorifice. În schimb, Norvergia nu a ratat șansa egalului în prelungirile partidei. Fază tipic nordică, cu centrare în careu și un cap imparabil semnat de Sorloth (min. 90+2).
Un egal echitabil după cele întâmplate pe teren și în manșa-tur. Cum i-am egalat pe final, la Oslo, așa au făcut norvegienii marți seară. Regretul este însă imens. Doar victoria cu Suedia, peste o lună, mai poate păstra speranțele. Dar și așa e greu. Obligatoriu e nevoie de cel puțin un egal în Spania. O Spanie care a uitat să joace fotbal în nordul înghețat oferind Norvegiei și Suediei câte un punct prietenos. Un punct care atârnă ca o piatră de moară pentru… România. 🙁