Simona Halep, un geometru de nota 10!

Anul 2018 i-a adus Simonei Halep primul trofeu de Grand Slam din palmares: Roland Garros. Ce va fi în 2019?

O specialistă în geometrie pe… terenul de tenis. 🙂 Da. Poate cea mai cerebrală jucătoare din circuitul WTA. Foarte abilă și precisă atunci când își construiește punctele. Plasament excelent, ritm variat, cadență de parcă are motoare la picioare, rapiditate plus o forță teribilă în lovituri. Găsește unghiurile ideale atunci când mulți ar paria că punctul este deja pierdut. La 27 de ani și-un pic, Simona Halep începe anul 2019 ca lider mondial. Indiferent de rezultate va bifa 65 de săptămâni consecutive pe prima poziție WTA, adică locul 10 „all time”. La patru „lungimi” de Caroline Wozniacki pe care o poate sări în clasament dacă va juca bine. Debut dificil în acest an, mâine, la Sydney, cu Ashleigh Barty (locul 15 WTA). Dar ce mai e ușor în tenisul de azi? Dincolo de accidentarea care nu-i dă pace Simona are încredere, iar asta o va ajuta enorm!

Simona Halep a devenit numărul 1 mondial grație unui joc de număr 1 mondial. O dovadă că munca ei, efortul total, dăruirea sută la sută pentru tenis a dat rezultate. A crezut tot timpul în steaua ei, iar acum culege roadele. Și banii, de ce nu? 🙂 La 28 de ani, Simona a câștigat din tenis peste 28 de milioane de dolari. Cu un sacrificiu total, să nu uităm asta!
Păcat că a venit accidentarea din toamnă. Sigur mai aduna puncte, sigur mai câștiga un trofeu. Diagnosticată cu hernie de disc, Simona a încercat să se recupereze cum a știut mai bine. Se va vedea la Sydney, în meciul cu Barty, cam pe unde se află. O adversară dificilă. De preferat era un nume mai puțin important dar asta e.
Persistență plus optimism. Un alt secret al Simonei. De fapt, se știe că optimiștii au o rată mai mare de succes decât pesimiștii în orice întreprind. Fata asta crede în tot ceea ce face, iar de aici izvorăsc resursele care au ajutat-o să câștige meciuri pe care mulți le credeau pierdute. Și trofee. Vezi Roland Garros.
Totuși, anul 2019 se anunță dificil. Simona Halep a avut o perioadă de inactivitate de două ori mai mare decât cea a sportivelor de top. E mult, la un asemenea nivel e foarte mult. Plus faptul că nu-l mai are antrenor pe Darren Cahill. omul care o scotea din încurcătură în momentele dificile. Dar există speranțe mari generate de o mentalitate puternică, de o încredere dusă la extrem. Să-i ținem pumnii la (re)debut. Chiar are nevoie de susținere. În rest știe ea ce face!