Ritm, Simona, ritm!

Simona Halep s-a (re)întors la tenisul mare.

Încă nu are ritmul de joc pe care îl știam. Lipsa meciurilor tari se simte puternic. Și totuși Simona Halep a ajuns în turul 2 la Australian Open pentru că și-a dat drumul la picioare. La timp. Din setul 2 a plimbat-o pe Kaia Kanepi cum a vrut ea, i-a întors mingi din poziții grele, a făcut-o să ezite și să-și piardă încrederea. O Simona ceva mai încrezătoare, mai aproape de zilele bune. Tot timpul a fost cuplată la meci, concentrată, semn că perioada dificilă de repaus a fost depășită cu brio. Fizic stă excelent. Nu a pierdut timpul degeaba. Mai are nevoie să-și recapete acel ritm de joc care a făcut-o mare. Dacă reușește asta, cât mai repede, poate bate pe oricine. Înaintea turneului avea ezitări, aveam cu toți ezitări asupra parcursului de la Melbourne dar Simona poate ajunge mai sus decât ne așteptam. Cu ritm, cu ritm de joc la cote înalte!

Victoria în fața Kaiei Kanepi (6-7, 6-2, 6-4) este precum o gură de oxigen. Un tonic pentru ceea ce va urma la Australian Open. Nu s-a regăsit în primul set dar din al doilea a etalat tenisul de clasă cu care ne-a obișnuit de ceva ani. Pe lângă asta, Simona și-a regăsit puterea mentală de a nu ceda și de a reveni dintr-o situație complicată. Cum a făcut-o în atâtea și atâtea meciuri celebre. Și de data asta a fost bine. 🙂
Lipsa jocurilor competiționale este cel mai tare adversar al ei la Australian Open. Problema nu se rezolvă cât ai bate din palme ci doar prin meciuri tari, cu încărcătură. Confruntarea cu Kanepi a reprezentat exact ceea ce avea nevoie. Urmează Sofia Kenin (nr. 37 WTA), noua senzație a tenisului american. Mâine dimineață, după ora 06:00. Și tot pe arena „Rod Laver”. O confruntare tot pentru recăpătarea ritmului de joc avut înainte de accidentare. Poate va fi un pic mai greu decât cu Kanepi dar este un joc pentru victorie și tonus. Obligatoriu.
Un lucru e clar: pauza provocată de hernia de disc i-a oferit Simonei Halep posibilitatea de a regla problema pregătirii fizice. Acum arată foarte bine, are forță, rezistență. Un detaliu care îi poate aduce doar încredere. La început nu aveam prea mari așteptări la Australian Open însă este foarte probabil ca traseul Simonei să ajungă sus. Faptul că nu resimte presiune o va ajuta enorm în acest turneu.
„Nu e uşor să fii numărul 1, orice meci e greu”, spunea Simona Halep după victoria din primul tur. Corect. Tocmai de aceea atunci când reușește meciuri mari și rezultate notabile este și mai frumos!