CFR, greu de ajuns !

Dan Petrescu, garanția succesului pentru CFR!

CFR pare de neoprit. Ardelenii au debutat cu victorie în play-off, iar la ce probleme, care mai de care, sunt în curtea rivalelor e greu de ajuns și greu de crezut că pot pierde titlul de campioană. Stabilitatea financiară existentă la club și statutul de manager general atribuit lui Dan Petrescu, care face și desface cum vrea el, au făcut diferența. Asta e clar. Cu o tactică ce pare simplistă: mai bine egal decât să pierzi meciul. Până acum a fost ok. La nevoie, CFR a știut cum și cât să accelereze. La fel și cu Astra când, la 1-1, ardelenii a lăsat impresia că pot marca atunci când vor. Și urmăritoarele vor titlul dar nu prea pot. Universitatea are entuziasm dar ați văzut ce-a pățit cu CFR la Craiova. FC Botoșani lasă impresia că nu poate face saltul peste statutul de revelație a actualei ediții. FCSB plătește tribut, unul foarte mare, pentru maniera în care patronul se implică în viața echipei, iar Gazul și Astra par să facă doar act de prezență. În aceste condiții, dacă nu apare ceva senzațional, titlul e deja la Cluj!

Diferența dintre CFR și celelalte echipe din play-off o face valoarea. Politica clubului din Gruia a fost să aducă DOAR jucători experimenați. Fără tatonări. Pe acest criteriu s-a făcut selecția și trialul. Astfel, Dan Petrescu a alcătuit un lot așa cum a vrut el. Cu o pregătire fizică spartană, cu o tactică respectată militărește și cu o abordare pragmatică, doar la rezultat, CFR pare scăpată în câștigătoare deși mai sunt de jucat nouă etape de play-off.
Foarte important, trupa lui Petrescu a trecut cu bine peste perioada de meciuri din Europa League. Și a făcut-o cu fruntea sus. Un henț, comis mai mult involuntar de Traore, i-a lăsat pe ardeleni fără biletele pentru „optimi”. Acum, campioana en-titre se va concentra doar pe competiția internă. Marea supărare, nu numai pentru Petrescu, este că nu poate folosi cel mai bun unsprezece, condiția U21 impusă de Federație bulversând criteriul valorii. Dar și așa, „Bursucul” a găsit soluții chiar și cu riscul de a supăra unii titulari precum Djokovic, Păun, Țucudean, Traore sau Omrani. Și lista poate fi completată.
Mai e ceva. CFR are bancă de rezerve, nu glumă. Cine intră pe teren joacă la valoarea titularilor. Chiar mai bine în cazul schimbării jucătorului U21. Cu Astra, Păun l-a înlocuit pe Itu și a dat golul victoriei. De asta e supărat Dan Petrescu: nu poate folosi din primul minut toți jucătorii de care are nevoie. Regula U21 ajută naționala de tineret, în niciun caz naționala mare sau performanța în sine. Chiar și așa, titlul a apucat deja drumul Clujului.