Simona, ascultă-l pe Țiriac!

Simona Halep a abandonat în „optimile” de la Wuhan. Poate va fi mai bine data viitoare!

În această dimineață, Simona Halep s-a retras de la Wuhan după ce a simțit o durere ascuțită la spate. O problemă musculară în zona lombară. Cam în aceeași zonă ca și în trecut dar de data asta mult prea puternică ca să poată continua meciul cu kazaha Elena Rybakina. În urmă cu două zile, Ion Țiriac avertiza într-un interviu acordat Gazetei Sporturilor în legătură cu problemele fizice ale Simonei: „…Simona are mult mai multă voință decât îi permite fizicul. Și atunci ea forțează fizicul cu voința. Atunci se rupe aici și colo”. Scurt și la obiect. Dacă nici Țiriac nu se pricepe la tenis atunci cine? Simona ar trebui să ia foarte în serios vorbele domnului Țiriac. Nu de alta dar mai are mult de jucat cu șanse de a câștiga turneu după turneu.

La scorul de 4-5, în primul set, Simona Halep (nr. 6 WTA) nu a mai putut continua meciul cu Elena Rybakina (nr. 50 WTA). O durere puternică în zona lombară a obligat-o pe Simona să spună stop joc. Foarte probabil o problemă musculară, ca și cea din trecut, dar de data asta mult prea intensă ca să poată continua meciul. Așa că adio, Wuhan! 🙁
Interesant este că la începutul acestei săptămâni Ion Țiriac a vorbit tocmai despre problemele fizice care nu-i dau pace Simonei. „Sigur, pregătirea o faci cum crezi mai bine. Mai departe, n-aș putea să spun nimic decât că Simonei îi trebuie o pregătire fizică bună, dar nu atâta cât să termine un meci. Pentru că Simona are mult mai multă voință decât îi permite fizicul. Și atunci ea forțează fizicul cu voința. Atunci se rupe aici și colo”, a spus Ion Țiriac la www.gsp.ro (https://www.gsp.ro/sporturi/tenis/exclusiv-video-ion-tiriac-detalii-despre-revenirea-lui-darren-cahill-langa-simona-halep-aici-trebuie-sa-lucreze-anunt-important-pentru-finalul-anului-578088.html).
Pe cât de complicată, problema se poate rezolva foarte simplu. Simona Halep ar face bine să țină cont de sfaturile lui Ion Țiriac. Omul ăsta știe tenis, știe cum să scoată campioni. Dacă spune că Simona are nevoie de pregătire fizică atunci trebuie făcut așa ceva. Profesionist. Ca la carte. Prestațiile sinusoidale de după Wimbledon, și nu numai, gen una caldă – două reci, se datoresc acestui aspect.
Dacă forța fizică va egala nivelul voinței atunci Simona va reveni repede în fruntea topului mondial. Altfel riscă accidentări și perioade tot mai lungi de absență din circuitul WTA!