Dinamo, dezastrul final?

aprilie 24, 2021 in Liga 1

De reținut: „Uneori ne întâlnim destinul chiar pe drumul pe care am luat-o ca să ne ferim de el…” – La Fontaine (poet, dramaturg și prozator francez)

De ceva ani Dinamo se chinuie rău de tot. Acum este aproape de dezastru. Retrogradarea bate la ușă. Greu de explicat, greu de înțeles. Parcă s-a dorit asta. Cel puțin așa se vede din fața televizorului că de peluză nu mai poate fi vorba în pandemie. Când antrenorii sunt schimbați ca șosetele, când se transferă pe bandă rulantă, când se folosesc 42 de jucători de-a lungul acestui sezon rezultatele sunt cele care se văd și se simt: Dinamo e pe loc direct retrogradabil. Cine să-i mai salveze pe „câini”? Poate Federația dacă mărește, din nou, numărul competitoarelor din prima ligă. Cum a făcut-o în sezonul anterior. Mai degrabă o glumă. Poate că dușul ăsta va prinde bine. Vine Badea cu Borcea și după un sezon de curățire în Liga 2 revenirea în prima divizie va fi pe cai mari. Al câtelea „new Dinamo”? Cred că le-am pierdut numărul. Păcat. Un club așa de mare nu merita să trăiască o astfel de dramă. Rapid și Steaua încă se chinuie dar au puterea să revină. De ce nu și Dinamo?

Nea Gigi Mulțescu a fost chemat de două ori pe post de „Smurd” dar nu a reușit să salveze Dinamo. Contra și Jerry Gane au fost variantele „spaniole” însă fără succes. Acum Dușan Uhrin Jr. încearcă și el dar echipa nu dă semne de viață. E conectată la aparatele neputinței. Triste vremuri pentru Dinamo.
Serie de 13 meciuri fără victorie. Ultimul eșec, catastrofalul 1-4 de la Mediaș, pare prima bomboană pusă pe colivă. Așa ceva nu s-a întâlnit în istoria lui Dinamo. Cifrele sunt dramatice pe toată linia. Culmea culmilor sunt cei 42 de fotbaliști folosiți în acest sezon. Enorm. Cum să ai rezultate cu acest dute-vino?
Vinovați sunt mulți. Începând cu Negoiță care a vândut clubul cu ochii închiși unor spanioli anonimi. Dacă l-o fi vândut, mai știi? 🙂 Marketingul, conducerea, numele care au lucrat pentru club au dezamăgit la fel de mult ca jucătorii. Și suporterii au felia lor pentru că și-au băgat prea mult nasul în zona sportivă acolo unde decide DOAR antrenorul.
Nu se putea mai rău de-atât. Să vedem ce va fi la final. Matematic, salvarea „câinilor” încă este posibilă dar pare… imposibilă la cum arată echipa. Au fost greșeli mari, în serie. Lucruri făcute în dorul lelii la fie ce-o fi. Și uite unde s-a ajuns acum. Viitorul nu arată bine însă poate arăta cu oameni noi, cu bani și experiență administrativă. Badea și Borcea sunt cei mai în măsură. Dacă vor.