Simona, ireal de… real!

Un zâmbet, o florea și-o rază de soare: Simona Halep!

Nu am văzut meciurile Simonei Halep jucate la Wimbledon. Decât în reluare. O superstiție și nimic mai mult. Tensiunea a fost imensă dar dorința acestei fete de a scrie istorie a învins orice obstacol. Și într-o manieră entuziasmantă. Să faci ce vrei pe teren cu Serena Williams, să o învingi cu un 6-2, 6-2 aproape umilitor e deja ceva ireal. Dar perfect de real pentru că s-a întâmplat în cel mai tare și elegant turneu de tenis din lume. Fata care a câștigat pe iarbă vine din țara în care nu există niciun teren cu… iarbă. Incredibil dar la fel de real ca victoria ei. Secretul Simonei? Munca enormă. Dorința imensă. Ambiția infinită. Mobilitatea totală. Astăzi, campioana de la Wimbledon se întoarce acasă. La ora 17:00, pe aeroportul „Henri Coandă”. Da, fata cu zâmbet ștrengăresc care a pulverizat-o de Serena ne aduce superbul trofeu de la Wimbledon. Felicitări și mulțumiri, Simona Halep!

Cine ar fi crezut înaintea finalei? Puțini. Dar Simona, staff-ul ei, părinții, poate și Ion Țiriac au crezut că se poate. „Dacă ea e în stare să o miște pe Serena cu prima minge, să nu-i dea o minge care să fie comodă pentru ea, atunci câștigă.”, a fost sfatul lui Țiriac conform www.gsp.ro (https://www.gsp.ro/sporturi/tenis/simona-halep-serena-williams-in-finala-wimbledon-2019-video-ion-tiriac-analizeaza-finala-dintre-halep-si-williams-daca-o-misca-2-3-metri-pe-serena-halep-va-castiga-571966.html). Așa a fost: extrem de mobilă și i-a întors Serenei aproape orice minge. Incomod pentru Williams, precis pentru Halep.
Victoria este imensă. Ca notorietate dar mai ales prin proporțiile scorului. Un 6-2, 6-2 care a făcut din Serena Williams o jucătoare oarecare. Cât a stat pe teren Serena nu a existat în meci. Poate umbra ei. Așa ceva nu s-a mai văzut de mult la un asemenea nivel.
Simona Halep a reușit cea mai mare victorie din istoria tenisului românesc. Nu există niciun dubiu în acest sens. Una dintre cele mai impresionante din istoria sportului românesc. Doar „zecele” Nadiei Comăneci, de la Montreal, pare de neatins ca anvergură dar dacă Simona continuă în același stil sigur va urca în fruntea topului „all time” al Românei.
Acum nu mai e timp pentru prea multe vorbe. Fuga la aeroport, vine campioana de la Wimbledon. Așa cum merită, la Salonul Oficial. Pentru că a făcut senzație, pentru că ne-a făcut mândrii că suntem români!