Narcis Răducan, demisie sau demitere?

Fotbalul românesc este sufocat de acuzații care mai de care. Poate ar fi bine să fie mai mult fotbal și mai puțin scandal!

După două luni și jumătate ca director sportiv, Narcis Răducan a plecat de la FCSB. Vestea a picat ca un trăsnet după o perioadă plină cu rezultate pozitive. Colaborarea dintre Narcis Răducan și antrenorul Bogdan Vintilă a dat roade, iar FCSB ocupă acum un loc de play-off după ce mai ieri se zbătea pe la periferia clasamentului. Plecarea lui Narcis tulbură apele. Puternic. Sigur au existat tensiuni. Narcis Răducan a spus că și-a dat demisia, iar patronul Gigi Becali a dat la presă că l-a lăsat să plece „de comun acord”, o formă mai protocolară de… demitere. Pe cine să crezi? Uneori adevărul este la mijloc. Poate și de această dată. Dacă ne gândim la replicile din ultima vreme dintre Narcis Răducan și Mihai Stoica, unele prea acide pentru doi oameni care au apărat aceleași interese, nu ne-ar mira ca „MM” să se întoarcă la funcția de director sportiv. Ce nebunie!

În luna august, după o pauză de peste șapte ani, Narcis Răducan s-a întors la FCSB. Într-un moment greu pentru echipa patronată de Gigi Becali care se afla în zona retrogradării. Ce-a făcut, ce n-a făcut Narcis împreună cu antrenorul Bogdan Vintilă, uite că echipa a ajuns pe un loc de play-off.
Și cum Gigi Becali ne-a obișnuit să dea cu bâta-n baltă exact atunci când lucrurile merg bine, patronul FCSB s-a gândit să încheie colaborarea cu Narcis Răducan printr-un mega scandal. Fostul director sportiv al FCSB a spus că e mai bine să facă un pas în spate și să plece. Patronul susține exact opusul, adică că „am reziliat contractul de comun acord”, care mai pe ocolite tot a demitere miroase.
Adevărul pare undeva la mijloc. Și asta pentru că de-a lungul carierei Narcis Răducan s-a mutat parcă prea ușor de la un club la altul. Nu e un reproș ci doar o constatare privind spre lista cluburilor unde a activat în funcții de conducere: Oțelul Galați, Viitorul Constanța, Concordia Chiajna, Astra Giurgiu, ASA Tg. Mureș sau Pandurii Tg. Jiu.
Patronul FCSB riscă mult producând un scandal într-un moment bun al echipei. Suporterii s-au atașat de Narcis, iar la primul eșec s-au joc mai slab al trupei antrenată de Vintilă sigur vor avea o reacție la adresa lui Gigi Becali. Demisie sau demitere, povestea plecării lui Narcis Răducan poate lăsa urme în atmosfera din jurul echipei. Și, implicit, poate chiar în rezultatele viitoare.