Simona Halep, pas cu pas!

Simona Halep încă este nr. 1 mondial. Suficient pentru a avea încredere în ea!

Meciul pierdut cu Ashleigh Barty nu este un capăt de țară. Știam că urma să fie un fel de „înfrângere de parcurs”. După aproape patru luni, de la US Open, Simona Halep a avut parte de primul meci întreg. O pauză imensă în raport cu celelalte jucătoare de top din circuitul WTA. Vestea cea mai bună este că Simona n-a resimțit dureri. Niciuna. Și-a asumat riscul unei vacanțe lungi și uite că este bine. Vom vedea ce urmează. Revenind la Barty, poate că Simona se califica mai departe însă nu a avut ritmul necesar. Acesta e dat de meciuri și sigur totul se va regla pe parcurs. La Sydney nu avea cum să fie la cel mai înalt nivel. Nu avea jocuri în picoare. Și totuși evoluția ei a fost bună. Cu mai multă încredere revine în top. Repede. Australian Open, o șansă, dar va fi dificil!

Nu am ezitat s-o critic pe Simona Halep atunci când jocul ei a fost slab. De data asta, după meciul pierdut cu Ashleigh Barty (22 de ani), la Sydney, chiar nu e cazul. Liderul WTA a jucat primul meci întreg după o pauză lungă și era greu de crezut că putea să se impună în fața unei jucătoare bune, Barty fiind pe locul 15 WTA.
Mai mult, aș spune că Simona a făcut un meci bun. A avut multe șanse să treacă în avantaj dar lipsa ritmului de joc și-a spus cuvântul. Diferența a făcut-o pregătirea și meciurile jucate. Halep, pauză fără meciuri, Barty, antrenată și cu jocuri în picioare.
Urmează Australian Open, primul Grand Slam al anului. Se știe cu cine va juca Halep în primul tur: Kaia Kanepi (nr. 70 WTA). Un fel de coșmar după meciul pierdut în prima rundă la US Open 2018 (2-6, 4-6). La fel de bine poate fi și o revanșă. E dificil de spus cât de departe va ajunge aici. Un traseu greu pentru Simona, cu adversare ca Venus Williams, Serena Williams, Karolina Pliskova sau Elina Svitolina, iar într-o posibilă finală pot apărea Kerber sau Wozniacki.
Condițiile de joc se anunță dificile. Căldură mare, umiditate. Important este ca Simona să intre repede în ritm. Meciurile cu Kanepi și probabil Sofia Kenin o pot ajuta. După aceea vor apărea numele mari. Dar cu încredere și un pic de șansă va ieși bine pentru că tenisul de clasă nu se uită peste noapte.