Și la FCSB, rezultatele spun adevărul!

De reținut: „Adevărurile continuă să existe, chiar dacă sunt ignorate.” – Aldous Huxley (scriitor britanic)

FCSB este în criză. Profundă. Nu de azi, de ieri, ci de vreo șase luni. Presa vorbește, vorbește și iar vorbește dar degeaba. Vinovatul principal este Gigi Becali. Adevăratul patron. Deciziile lui au dinamitat atât ierarhia firească în club dar și rezultatele echipei. În cele 18 etape jucate în Liga 1, FCSB are procent de aproape 50 la sută între victorii (10) și meciurile necâștigate, adică remize plus înfrângeri (8). Plus 21 de goluri încasate, penultima din primele șase unde doar Gaz Metan are mai multe primite, 22. Cea mai mare problemă este că echipa nu joacă fotbal de calitate. Nimic. În ciuda lotului valoros. Gigi Becali a impus lucruri pentru care acum plătește. De ce nu schimbă antrenorul? Simplu: e greu să găsească pe cineva care să îl asculte fără să-l contrazică prin fapte. E complicat. Din păcate, în fotbal rezultatele nu mint niciodată și arată dacă s-a muncit bine sau nu. FCSB riscă să piară din nou campionatul și tot pe mâna lui Gigi!

Intră ăla, iese celălalt. Nebunia asta se tot repetă la FCSB, de mult, dar intensitatea a crescut exponențial după ratarea titlului în sezonul trecut. Personalitatea antrenorului Nicolae Dică a fost știrbită pas cu pas, cu fiecare declarație aruncată în public la ceas de seară. Criticat și imediat iertat de Gigi Becali, Dică și-a asumat o situație complicată din care îi va fi greu să iasă cu fruntea sus.
Echipa nu joacă ceea ce trebuie. Cel puțin asta este percepția publică. Un lot valoros dar istovit de accidentări în lanț ridică problema eficienței pregătirii fizice. Pe vremea preparatorului Thomas Neubert jucătorii alergau de mama focului sufocându-și adversarii prin ritm. Acum pare că nu mai au forță, putere și nici măcar ambiție. Asta se vede de la o poștă.
Din dorința de a antrena FCSB, Dică a acceptat fel și fel de solicitări venite dinspre lojă. La început mai mici, poate neînsemnate, apoi din ce în ce mai mari, iar Gigi Becali este principalul vinovat. De multă vreme, FCSB stă în doi fundași centrali. Dică nu trebuia să accepte așa ceva. Mai bine pleca. Și pentru că a fost bun la suflet a ajuns ca Gigi Becali să regrete că n-a tocmit pe altul. „Eu sunt vinovatul, că nu știu să aleg. Nu dau vina pe Dică. Trebuia să aleg unul mai bun ca el. Eu nu îmi bat joc de oameni. Nu îmi place să fac rău la oameni, chiar dacă pierd eu, nu vreau să-i fac rău lui și familiei lui. Mai bine mă supără el, decât să mă supăr pe el. Păi nu știu care e calitatea lui Dică dacă echipa nu pasează, dacă ai cei mai valoroși jucători și n-ai posesia.”, a spus Gigi Becali conform www.digisport.ro (https://www.digisport.ro/fotbal/liga-1/nici-scenariul-cel-mai-negru-nu-va-duce-la-demiterea-lui-dica-ce-spune-ilie-dumitrescu-despre-viitorul-tehnicianului-571237)
FCSB este în criză. La cinci puncte de CFR, trupa lui Dică riscă să piardă contactul cu ardelenii. Clar este nevoie de un șoc. În iarnă vor mai veni jucători, probabil, dar șocul trebuie să se declanșeze în altă parte. Un alt antrenor, cu personalitate, cu stil, și un Gigi Becali care să nu mai transmită ordine tehnico-tactice la televizor. Pare imposibil dar e singura șansă!