Ochii pe Slavia, gândul la… Chelsea!

Dan Petrescu, un fotbalist care a jucat mereu la victorie. La fel și ca antrenor!

Fără doar și poate, Dan Petrescu a demonstrat și confirmat că este cel mai în formă antrenor român al momentului. CFR începe azi „dubla” cu Slavia Praga care o poate duce în grupele de la „masa bogaților”. Liga Campionilor devenise un fel de „fata morgana” pentru fotbalul românesc însă „Bursucul” a dat peste cap toate calculele. Omul e meseriaș. De-aia are mână liberă din partea conducerii. Pregătire spartană, disciplină de fier, jucători de încredere. Ingredientele unui succes total la CFR. Zece milioane de euro vor intra în visteria ardelenilor, iar alte zeci așteaptă la distanță de două meciuri. Ochii lui Petrescu sunt la Slavia, pe care-o visează și noaptea, însă gândul îi zboară la Chelsea, echipa la care s-a consacrat ca jucător și unde ar vrea să revină ca antrenor. N-ar fi de mirare după ce-a pățit Celtic. Eliminarea Slaviei Praga ar fi un fel de precontract cu Chelsea. Și ziua aia nu e departe. Doar puțin noroc. CFR – Slavia, azi, ora 22:00, în direct la Digi Sport 1, Telekom Sport și Look Sport!

Dan Petrescu a recunoscut de mai multe ori că visul său este s-o antreneze pe Chelsea Londra. Perfect posibil după reușitele din ultima vreme. Mai ales eliminarea lui Celtic Glasgow care a pus capac la toate speculațiile. Bune sau rele.
Slavia Praga este echipa care în sezonul trecut a marcat de trei ori pe terenul celor de la Chelsea. Clar sunt la alt nivel față de Celtic însă tocmai asta îi place „Bursucului”: provocarea. CFR nu are nimic de pierdut. Cu un cec de 10 milioane de euro din partea UEFA, cu prezența asigurată în grupele Ligii Europa, ardelenii vor juca doar pentru glorie. Intrarea în grupele UEFA Champions League este echivalentă cu un miracol.
Important să nu i-a gol în meciul din această seară. Mai bine 0-0 decât alt egal cu goluri. Se joacă cu casa închisă. Of, am și uitat de cât timp n-au mai fost tribunele arhipline în Gruia. Tot meritul lui Petrescu care a făcut CFR-ul să joace un fotbal eficient. Mai ales în trofee și calificări.
Dan Petrescu legiferează la Cluj licența de „antrenor liber”. Liber să facă tot ceea ce crede bine pentru echipă. Fără telefoane primite din lojă, fără alte recomandări din partea patronatului. De fapt o legiferare a normalității într-un fotbal în care anormalitatea face parte din viața de zi cu zi.
Sperăm să fie bine cu Slavia, iar dacă nu va fi aprecierile pentru antrenorul Dan Petrescu rămân la aceleași cote înalte. Inclusiv ideea că, nu peste mult timp, va ajunge la Chelsea!