Dor de fotbal, dor de sport…

„Ai grijă de corpul tău, pentru că este singurul loc unde va trebui să trăieşti.” – Jim Rohn (antreprenor american, autor şi speaker motivaţional)

Nu mai e timp de nimic acum. Doar de lupta cu virusul ucigaș care face ravagii. Nu ține cont de nimic, de nimeni. Nume importante din sport sunt în izolare. Alții, care sunt ok, încă, cum e Cristiano Ronaldo, fac donații consistente pentru a ajuta medicii din prima linie și pacienții lor. E greu să mai scrii despre sport în aceste zile. Uitați-vă la Italia. Ce țară, ce cultură, ce fotbal. Mai contează asta acum? Acolo s-a depășit incredibilul prag de 10.000 de morți. Dar și așa, cu atâtea lacrimi, viața va merge înainte. Oamenii luptă, toți luptă ca să învingă noul coronavirus. Nu mai contează acum decât sănătatea tuturor. Cui îi mai arde de titlu, de cupele europene, de EURO sau de Olimpiadă? Și totuși ne e dor de sport. De tot ceea ce înseamnă acest fenomen. Izolarea, ca armă de luptă împotriva virusului, a închis porțile stadioanelor și ușile sălilor de sport. Dar nu a stins flacăra din sufletul nostru!

Coronavirusul afectează din temelii lumea sportului. Zeci de evenimente și campionate amânate. Mai toate cluburile din lume umblă la salarii sau la indemnizațiile sportivilor. Unii le înjumătățesc, alții, mai cu probleme, trag oblonul fără să știe exact când vor (re)deschide stadionu’.
Panica a cuprins sportul din toată lumea. Pe undeva este de înțeles. Sănătatea, pe primul plan. Sunt și bani mulți la mijloc. Sume uriașe de plată pentru salarii, sume la fel de mari din publicitate sau marketing care, probabil, se vor încasa doar pe jumătate sau chiar mai puțin.
Situația este foarte complicată. Rezilierile sau renegocierile de contracte sunt la ordinea zilei. Nu mai contează cine are dreptate și cine nu. Important este să se găsească înțelegere, responsabilitate, pentru că oricum toți vor pierde pierde bani. Cine nu înțelege ce se întâmplă acum în lumea sportului va fi greu să găsească o formulă convenabilă în următoarele luni.
Ce nu se schimbă însă este dragostea noastră pentru fotbal, pentru sport. La fel de intensă, la fel de puternică. Ne este dor de stadioane, de săli, de freamătul lor. Acum peste tot e liniște. O liniște parcă fără de sfârșit. Dar nu va rămâne așa, povestea asta urâtă se va termina cu bine. Și-atunci vom reveni cu toți la fel cum o vor face și sportivii. Sigur va fi bine !