Simona, gata pentru Roland Garros!

Anul 2018 i-a adus Simonei Halep primul trofeu de Grand Slam din palmares: Roland Garros. Ce va fi în 2019?

Simona Halep este la Paris. Gata să-și apere trofeul câștigat acum un an după o finală memorabilă cu Sloane Stephens. Ce meci, ce meci! Acum nu-i va fi ușor. Toată lumea e cu ochii pe trofeu. Valorile în tenisul mondial s-au cam nivelat de sus până jos. Jucătoare gen Serena Williams, care să domine competiția ani buni la rând, vor fi din ce în ce mai rare. Rămâne întrebarea: își va apăra Simona Halep titlul cucerit anul trecut la Roland Garros? După pauza forțată provocată de hernia de disc, Simona a reușit să revină încet și sigur. Jocul ei este din nou solid, iar starea ei seamănă izbitor cu cea de acum un an când a jucat finala la Australian Open și s-a impus la Roland Garros. Știe când să preia inițiativa, știe cât să-și aștepte adversara, știe când s-o forțeze să greșească sau când să încerce o lovitura câștigătoare. Jocul Simonei este puternic la fel cu cel care a dus-o până acum spre două finale de Grand Slam. Da, Simona Halep este gata pentru Roland Garros!

M-am temut că eșecul din semifinala de FED Cup, cu Franța, va lăsa urme în sufletul Simonei. Nici pomeneală. Halep și-a revenit repede, iar acum așteaptă încrezătoare să-și apere titlul la internaționalele Franței. O forță mentală cum rar am văzut care o ajută să rămână concentrată sută la sută indiferent de situație.
Pentru Simona va fi un turneu mai dificil decât cel în care a triumfat în 2018. Toate adversarele vor dori să câștige în fața ei. Starea ei va fi cu totul alta. Una este să vină din spate, alta să fie acolo sus. În plan mental va fi o apăsare puternică dar Simona a demonstrat că poate face față unei astfel de presiuni.
Nu va fi ușor și pentru că Simona va avea de luptat cu… statistica. Va încerca să-și apere trofeul, un lucru greu în istoria tenisului mondial. Ultima ispravă de acest gen aparține belgiencei Justine Henin, în 2007. De atunci nimeni n-a mai reușit să-și apere prestigiosul trofeu. Doar cinci jucătoare în istorie au reușit asta: Margaret Court, Chris Evert, Monica Seles, Steffi Graf si Justine Henin. Să fie Simona Halep a șasea? 🙂
Interesant, deși este considerată de organizatori favorita nr. 3 la câștigarea Roland Garros-ului, Simona este principala favorită a caselor de pariuri cu o cotă de 5.50. La distanță mare sunt Serena Williams și Garbine Muguruza, ambele cu cote de 10.00.
Ne dă încredere jocul Simonei. Are forță, putere, consistență și nu în ultimul rând eficiență. Chiar dacă a pierdut cum a pierdut la Madrid. Chiar dacă a avut șocul acela din semifinala FED Cup, cu Franța. Simona a trecut peste ele și privește cu încredere la viitor. La trofeul de la Roland Garros!