Gânduri bune de An Nou !!!

Felicitare Suporter de ServiciuUn an cu bune și rele pentru sportul românesc. Dar poate nu e bine să ne uităm atât de mult spre trecut. Important este ca fiecare să învețe din greșeli și să muncească mai bine în viitor. Sportul românesc are nevoie de o reformă din temelii. Începând cu lărgirea bazei de selecție și terminând cu facilitățile fiscale oferite celor care sunt gata să investească în fenomenul sportiv. În 2017 așteptăm construirea unei săli polivalente multifuncționale în București, și nu numai, stadioane încăpătoare și moderne, celebra bază olimpică de canotaj despre care se tot vorbește de la Revoluție încoace și multe alte investiții. Ca să poată redeveni ceea ce a fost odată sportul românesc are nevoie de investiții masive în infrastructură. Fără așa ceva e greu să vorbim despre performanță decât într-un cadru conjunctural. Poate că Noul An ne va aduce câte ceva din toate aceste speranțe. LA MULȚI ANI, PRIETENI, ORIUNDE V-AȚI AFLA !!!

Baza de selecție a sportului românesc trebuie lărgită cu orice preț. Fără „materie primă” e greu să apară rezultate de top. Câteva repere importante: orele suplimentare de educație fizică din școli să nu mai fie cedate altor discipline și să fie dedicate doar sportului; în licee să existe cel puțin trei ore de sport pe săptămână, nu una cât este în prezent; competiții naționale școlare reale, nu doar pe hârtie sau făcute ca să fie la număr, pentru cele mai importante discipline sportive, individuale sau pe echipe; stimulente financiare pentru cluburile care promovează juniori în sportul de performanță cât și burse de merit pentru elevii sportivi etc.
Infrastructura în sport trebuie adusă în parametrii adversarilor de top. Fără stadioane, fără săli moderne, fără bazine performante, fără cantonamente de top e greu să visăm la medalii olimpice. În afară de banii statului, de fapt ai noștri, fondurile europene sunt o cale sigură pentru a face astfel de proiecte. Dacă se dorește cu adevărat chiar se pot realiza lucruri mărețe.
Facilitățile fiscale pentru cei care bagă bani în fenomenul sportiv nu trebuie văzute ca o cale de ocolire a taxelor ci ca un stimulent. Nimeni nu inveștește un leuț dacă nu știe că va avea un minim câștig după aceea. Altfel banii rămân într-o afacere sau alta și produc plusvaloare.
Sunt gânduri bune de An Nou. Poate a venit vremea să se îndeplinească, iar sportul românesc să reintre în circuitul marilor performanțe. Nu va fi deloc ușor dar fără optimism nu există speranță. Eu așa cred.
Dragi prieteni, să aveți parte de un an mai bun, cu sănătate, belșug și bucurii. LA MULȚI ANI !!!