Simona Halep, 46 de săptămâni ca lider WTA!

Ca nr. 1 mondial, Simona Halep merită mai mult respect din partea WTA în privința programului din turnee. Și punct.

Deși a comis-o la US Open, unde a fost eliminată din primul tur, Simona Halep domină categoric clasamentul mondial WTA. Halep se află în a 46-a săptămână pe primul loc. În plus, Simona și-a mărit avansul la peste 2.000 de puncte față de principala urmăritoare, daneza Caroline Wozniacki. Până la locul 1 „forever”, deținut de Steffi Graf cu 377 de săptămâni, mai e cale lungă. Următoarea „țintă”, Victoria Azarenka care are 51 de săptămâni consecutive pe prima poziție. Sigur, Simona va trece peste Azarenka ceea ce va însemna intrarea în Top 10 al liderilor WTA. O performanță uluitoare care deja o trimite pe Halep în istorie. Și nu se va opri aici. Dacă va juca la valoarea ei în turneele care au mai rămas în 2018, dar mai ales la Turneul Campioanelor, Simona Halep va rămâne luni bune acolo sus unde se avântă doar cei puternici!

Cum se spune, uneori nu e dracul chiar așa de negru. Eliminarea Simonei Halep de la US Open nu a picat bine pentru imaginea ei, pentru cv-ul de lider mondial WTA. Totuși, dovada că există viață și după astfel de eșecuri usturătoare o găsești aruncând o privire spre clasamentul mondial acolo unde Simona a intrat în a 46-a săptămână de loc 1. Locul 11 în clasamentul „forever” al liderilor mondiali WTA. Ceva incredibil pentru orice sportiv.
În acest moment, Halep are 8.061 puncte, în timp ce Wozniacki a strâns doar 5.975. Diferența de peste 2.000 de puncte este suficientă. Deocamdată. Simona mai are de jucat turneele de la Wuhan, care debutează pe 23 septembrie, Beijing (29 septembrie – 7 octombrie), și Turneul Campioanelor de la Singapore, între 22 și 29 octombrie.
De ce va rămâne Simona Halep pe primul loc WTA? Pentru că are de apărat doar o finală, cea de la Beijing. Anul trecut, la Wuhan, a părăsit turneul după cel de-al doilea tur, iar la Turneul Campioanelor 2017 nu a prins semifinalele.
Practic, depășirea performanțelor din 2017, la Wuhan și Singapore, este echivalentă cu un plus de puncte care poate compensa o eventuală ratare a finalei de la Beijing. Dacă va reedita performanța de anul trecut din capitala Chinei atunci Simona Halep va fi pe cai și mai mari la finalul lui 2018. Așa cum o știm, Simona va face o figură frumoasă la aceste turnee și își va consolida fotoliul de lider mondial WTA.
La mai mare!