Simona, obligatoriu victorie!

În 2015, Simona Halep a strâns în brațe trofeul de la Indian Wells. Peste câteva zile așteptăm… reeditarea!

Ca să-și păstreze locul 2 WTA, Simona Halep nu are altă variantă la Indian Wells decât victoria în „optimi”. Dacă Simona cucerește trofeul, iar Naomi Osaka nu prinde finala atunci „Simo” revine în fotoliul de lider mondial. Dar mai e mult până departe. 🙂 Prezența în „optimi” a fost câștigată greu. Un 7-6 (3), 7-5 cu Kateryna Kozlova, muncit, pe alocuri chiar istovitor. Nu a fost deloc un meci ușor deși Simona a avut în față locul 114 WTA. Halep a trebuit să iasă din două clacări urâte. În primul set după ce a condus cu 5-3 și a ajuns la… tea-break, iar în al doilea după ce a avut 5-2 și a fost egalată. Noroc că Simona și-a revenit repede evitând setul decisiv. Deși nu a strălucit, partea plină a paharului din dreptul Simonei a fost forța mentală, puterea de a reveni când totul părea scăpat de sub control. Urmează Marketa Vondrousova, poate cea mai în formă jucătoare din circuit. Obligatoriu, victorie!

Simona Halep pare în postura de singură împotriva tuturor. 🙂 Fără antrenor, în căutarea formei sportive avută înaintea pauzei forțate din cauza herniei de disc, Simona s-a calificat meritat în optimile de finală de la Indian Wells. Victoria în fața Kozlovei a fost dificilă, dar muncită. Minge cu minge, set cu set. Diferența a făcut-o forța mentală. Simiona a crescut enorm la acest capitol, iar asta se vede, se simte.
În primul set, la 5-3, părea că meciul va fi un galop de sănătate. A venit însă o cădere greu de explicat și s-a ajuns la tea-break. Acolo Simona a redevenit ea însăși și s-a impus clar, la 3. N-a fost însă singurul moment complicat al partidei. În setul secud, la 5-2, părea că victoria este o chestiune de minute. Fals. Kozlova a revenit din senin și a egalat la 5. Complicat dacă se ajungea în decisiv. Noroc că Simona s-a trezit la timp și a obținut biletul pentru „optimi”.
La orizont este Marketa Vondrousova (nr. 61 WTA). O premieră pentru că este prima partidă dintre cele două jucătoare. Cehoaica de 19 ani este în mare formă. Confruntare complicată pentru Halep ca să nu zic mai mult. Vondrousova este stângace și din acest motiv are un stil de joc incomod. Dar Simona are armele necesare ca s-o poată învinge. Cu condiția să-și facă jocul.
Miza meciului este mult mai mare decât prezența în sferturile de finală. Simona Halep își poate păstra locul 2 WTA doar dacă trece de Vondrousova. Mai mult, ascensiunea spre primul loc este condiționată de succesul în fața cehoaicei. Dacă Simona va câștiga trofeul, iar Naomi Osaka nu prinde finala atunci românca revine în fotoliul de lider mondial. Dar să treacă de Vondrousova și mai vorbim după aceea!