Marius Copil, o ascensiune incredibilă!

„Vei avea parte de un lucru atunci când vei crede în el.” – Wayne Dyer (psiholog, educator motivațional și scriitor american)

Marius Copil sau… copilul teribil al tenisului românesc. Ani de zile am fost obișnuiți ca fetele să facă performanțe. Halep, Begu, Cîrstea, Buzărnescu, Bogdan sau Niculescu au fost în „prime-time” la multe buletine de știri. Acum i-a venit rândul lui Marius Copil. La Basel, Copil a savurat din plin finala cu marele Roger Federer. Și nu a făcut doar un simplu act de prezență. A pierdut cu 6-7, 4-6 în fața celui mai valoros jucător din toate timpurile oferind publicului un tenis de calitate, de clasă. Plus un serviciu de top, dintre românii prezenți în circuitul ATP fiind cel mai puternic din toate timpurile. Deși apare destul de târziu, la 28 de ani, ascensiunea spre locul 60 mondial nu este întâmplătoare. Se văd roadele colaborării cu Andrei Pavel, omul care a dat strălucire jocului Simonei Halep, mai ales la Roland Garros. În sport, nimic nu este întâmplător. Pavel lucrează cu Copil de câteva luni și uite unde l-a dus. Basel este doar începutul!

Pur și simplu, Marius Copil și-a relansat cariera. Finala de la Basel, cu Roger Federer (nr. 3 ATP), a reprezentat o luptă de la egal la egal cu cel mai tare jucător din istoria tenisului mondial. Copil a etalat un serviciu excepțional, plus o serie de lovituri incredibile: lob-uri geniale, slice-uri de rever exacte sau pasing-uri de precizie matematică.
Fără doar și poate, Marius Copil este marea surpriză a tenisului românesc. Până acum a avut prezențe timide, un joc temător care arăta prea mult respect adversarilor. Toate astea până la începerea colaborării cu Andrei Pavel. „Cneazul” a reușit să-i îmbunătățească calitatea execuțiilor, a procedeelor, dar mai ales concentrarea. Unii spun că la 28 de ani este târziu să mai ai rezultate în tenis. Uitați-vă însă la ceea ce a reușit Copil în turneul de la Basel. Incredibil. Și abia este începutul!
Insist pe colaborarea cu Andrei Pavel pentru că aici stă secretul ascensiunii spre locul 60 mondial. Marius Copil, la ce serviciu are, va urca în top 50. În cel mai scurt timp, iar de acolo poate visa la orice. Pur și simplu este un alt jucător. Pe Marius îl așteaptă ani buni de tenis, numeroase șanse de a câștiga trofee și, de ce nu, de a intra în istorie. La fel cum a făcut-o antrenorul său, la vremea lui, cum au făcut-o Năstase sau Țiriac.
Finala pierdută cu Federer este de fapt victoria carierei pentru Marius Copil!