Playoffu’, of, ce dor!

Grupele Europa League, o certitudine pentru CFR, o speranță pentru FCSB!

Cu chiu, cu vai, FCSB a reușit să ajungă în play-off-ul Ligii Europa. Cu infirmeria plină, antrenorul Vergil Andronache a așezat pe teren o formulă câștigătoare. Și nu i-a fost deloc ușor într-o atmosferă cu presiune și tensiune maximă. FCSB a izbândit grație tupeului lui Panțâru. Toți se așteptau la prelungiri dar băiatul a rezolvat problema calificării, cu gol în prelungiri, cât și viramentul cecului de un milion de euro către contul vicecampioanei. Sincer, ne-a fost dor de grupe. CFR deja și-a asigurat biletele pentru Europa League dar mirajul grupelor Ligii Campionilor e imens că doar Slavia nu e Celtic. 🙂 De asemenea, FCSB are toate motivele să spere înaintea „dublei” cu Guimaraes. Ne-a fost dor de play-off dar și mai tare de grupele competițiilor europene!

CFR și FCSB vor reprezenta România în play-off-ul competițiilor intercluburi. Ardelenii și-au asigurat deja accesul în grupele Ligii Europa însă sunt aproape și de masa bogaților din UEFA Champions League. Cu condiția să bată Slavia Praga. Perfect posibil dacă facem o comparație între cehi și Celtic. 🙂
FCSB a ajuns la un pas de grupele Europa League. După o perioadă zbuciumată, plină de tensiuni care mai de care, de accidentări și neîmpliniri, vicecampioana dă semne de revenire. Antrenorul Andronache, posesor de licență PRO, a găsit formula câștigătoare pe terenul Mladei, iar introducerea lui Panțâru a fost cartea câștigătoare. Fundașul stânga a dat lovitura decisivă, în prelungiri, echivalentă cu calificarea și cecul de un milion de euro oferit de UEFA.
Fotbalul românesc are deja o echipă în grupe: CFR. În Europa League. Cu speranțe mari pentru Liga Campionilor. La rândul ei, FCSB poate trece de Vitoria Guimaraes, locul 5 în campionatul trecut. Pe hârtie așa stau lucrurile dar ca formă sportivă portughezii sunt mai în față și au cel puțin două clase peste Mlada.
Dincolo de comentarii, importantă rămâne calificarea. Pentru ambele echipe. Fără astfel de performanțe fotbalul românesc nu are cum să se regenereze din mers. Sportiv dar și financiar. CFR are deja în cont 10 milioane, FCSB, un milion. Sunt bani importanți dacă știi ce să faci cu ei.
Fără investiții serioase nu se poate visa la mai mult de play-off. În cel mai fericit caz. Altfel, grupele europene pot deveni o sursă de venit dar și de promovare a jucătorilor!