Rapid, grija de alții și… eșecul !

De reținut: „Nu spune puţin în vorbe multe, ci mult în vorbe puţine.” – Pitagora (filosof și matematician grec)

Rapidul a pierdut trei puncte uriașe în cursa pentru promovarea în Liga 1 după 1-2 cu FC Argeș, în Regie. Tot acasă că stadionul e la o aruncătură de băț de Giulești. Surpriză? Deloc. Până la meciul cu „alb-vișiniii” trupa antrenată de Ionuț Badea a pierdut un singur joc. Atât. De ce să fie surpriză? Rezultatul dezamăgitor cu FC Argeș este efectul renunțării la unii dintre jucătorii importanți, care au dus greul până acum, precum și al declarațiilor exagerate, date de-a lungul acestui sezon, despre… alții. În special că arbitrajele favorizează contracadidatele la promovare. Cu astfel de vorbe e greu ca jucătorii să fie concentrați sută la sută. Greu. Ba una, ba alta, mai multe vorbe despre alții decât despre ce joacă și cum joacă Rapidul. Până și de CSA Steaua s-au luat deși problema ține de Liga 4. De unde până unde? 🙂 Că nu trebuia să fie declarată campioană. Mai contează că Steaua a bătut cu 4-0 pe Rapid II ? Și uite cum grija de alții a stricat grija de… sine. Eșecul Rapidului cu Argeșul, și nu numai, este rodul erorilor de management și comunicare, în special. Antrenorul Alexa are și el partea lui de vină, normal, firesc, dar în niciun caz mai mare decât a șefilor săi !

După meciul cu Petrolul (0-0) s-au pus tunurile pe arbitraj. Că de ce s-au dat trei penalty-uri ploieștenilor. De ce? Toate au fost corecte, iar vina aparține portarului Mihai Popa care nu se afla pe linia porții în momentul lovirii mingii. L-a luat valul și a plecat mai devreme în față. Lipsă de experiență, clar. Nu brigada de arbitri este vinovată că portarul nu știe regulamentul.
În loc să-l bage pe Popa în ședință șefii Rapidului au arătat cu degetul spre arbitru, echipa a înțeles că a jucat bine, iar vina ratării victoriei ține de alții. Și tot așa. De-a lungul sezonului, după un rezultat nesatisfăcător, declarațiile din Giulești au mers în cu totul altă direcție decât cea realistă, corectă. Cu o astfel de abordare nu mai miră pe nimeni rezultatele de acum.
În colimator a intrat și CSA Steaua. De unde până unde? Că nu trebuia să fie declarată campioană în Liga 4. Păi dacă era imposibil de ținut play-off-ul ce trebuia făcut? Decizia AMFB a fost una corectă și echitabilă. În campionat, trupa din Ghencea a câștigat clar, 4-0, partida cu Rapid II. Măcar din cauza acestui rezultat nu trebuia să se facă vâlvă. Dar s-a făcut, iar efectul nu a fost unul pozitiv ca imagine, așa cum poate se dorea, ci mai degrabă negativ.
La Rapid s-au comis erori. În primul rând au fost puși pe liber jucători cu experiență, unii care au dus greul. Asta a afectat coloana vertebrală a echipei, au slăbit Rapidul, iar ultimele rezultate țin de această stare de fapt. Tensiunile de la nivelul conducerii, cu suișuri și coborâșuri, au afectat și ele forma jucătorilor, calitatea prestației. Plus declarațiile anapoda. Prea multe cu adresă la alții decât la Rapid. Și uite unde s-a ajuns. O vorbă veche spune cam așa: cine seamănă vânt culege furtună. Exact asta se întâmplă acum la Rapid !