De la neputință la… bietul arbitru

La FCSB relațiile de joc au de suferit. De asta s-au pierdut puncte prețioase, poate decisive în lupta pentru titlu.

FCSB a ratat șansa de a ajunge la un punct de CFR. Normal după ce a pierdut patru puncte cu Dunărea și Concordia. Mai grav este că echipa nu joacă un fotbal de calitate. Presiunea pusă de patronul Gigi Becali este imensă. Greu de gestionat, greu de suportat. Atât de proaspătul antrenor Mihai Teja dar mai ales de jucători. Acel 3-0 cu Hermannstadt a fost șters cu buretele de acest 0-0 chinuit de la Chiajna. Centralul Adrian Cojocaru a făcut praf meciul refuzând FCSB-ului un penalty clar, iar pe Ropotan l-a iertat de al doilea galben care îi aducea automat și eliminarea. Chiar și așa nu arbitrul este responsabil de neputința echipei lui Becali. Când nu joci un fotbal de calitate nu marchezi, iar când nu înscrii faci meciul greu. Așa a ajuns portarul Caparco „number one”. 🙂 O echipă cu valoare bagă gol sau goluri chiar și cu un arbitraj ostil. Când trimiți mingea în vinclu ce mai poate să facă arbitrul?

Cei de la FCSB sar în capul arbitrului Adrian Cojocaru. Pe bună dreptate: eliminare trecută cu vederea la Ropotan, penalty neacordat în prelungiri la Denis Man. Corect. E vorba de munca jucătorilor, a staff-ului. Dar până atunci? Elevii lui Teja au avut 90 de minute la dispoziție ca să câștige meciul. O echipă mare marca gol sau goluri. Dacă puneau mingea în vinclu nici Caparco și nici arbitrul Cojocaru n-ar mai fi ieșit în evidență.
Repet, este de înțeles că oficialii FCSB-ului sar să-l critice pe arbitru. Greșeala care o fac este că limitează nereușita de la Chiajna doar la acest aspect. Echipa lui Becali nu joacă un fotbal de calitate și nici productiv în puncte. În ciuda celor 44 de goluri marcate până acum, cele mai multe din Liga 1. Goluri au fost dar puncte nu atâtea câte ar fi trebuit.
Când o echipă cu pretenții la titlu pierde patru puncte cu Dunărea Călărași și Concordia Chiajna este deranj mare. Chiar au o problemă. Unii spun că titlul se câștigă în disputele cu echipe mici. Tot ce se poate. Marea problemă la FCSB este aceea că încă nu s-a cristalizat primul „11”. La CFR se cam știe prima echipă, la Craiova la fel dar la FCSB, nu. Și mai sunt doar două etape până la finalul sezonului tur-retur. Și-atunci ce pretenții să mai existe în play-off?
Fără o formulă de echipă clară, fără relații de joc bine cristalizate, cu schimbări de jucători pe bandă rulantă, cu un patron extrem de implicat în alcătuirea formulei de joc, FCSB pornește cu șansa a treia în cursa pentru titlu. Testul cu Craiova, din etapa viitoare, va reprezenta un barometru destul de exact pe această temă. Mai vorbim după meci…