Simona Halep, suficient de bună pentru… „sferturi”!

Simona Halep, la trei meciuri distanță de trofeul Australian Open 2020 !

Simona Halep (nr. 3 WTA) s-a calificat în sferturile de finală de la Australian Open 2020. Victorie în două seturi (6-4, 6-4) la Elise Mertens (nr. 17 WTA) și doar trei meciuri de câștigat până la un nou trofeu de Grand Slam. Calificarea în „sferturi” i-a asigurat Simonei 5.751 de puncte și locul 2 în clasamentul WTA la finalul turneului de la Melbourne. Pentru un loc în semifinale, Simona Halep va trebui să treacă de Anett Kontaveit (nr. 31 WTA), meciul fiind programat miercuri dimineață. Dacă o învinge pe estoniancă, Halep va urca pe locul 4 mondial în clasamentul all-time al câștigurilor din tenis, cu peste 35 de milioane de dolari, și va deveni jucătoarea cu cele mai multe săptămâni consecutive în top 10 din istoria tenisului feminin!

Simona Halep a răspuns bine la stilul agresiv de joc propus de Elise Mertens. Un meci bun. S-a văzut că Simona a crescut ritmul și calitatea jocului. Mental a fost excelentă deși a avut în față o jucătoare incomodă. Momentul cheie al partidei a fost în setul secund, la 4-4. Halep nu a cedat, s-a văzut că vrea victoria cu orice preț, iar în final s-a impus.
O rezistență incredibilă. Da, Simona a făcut față cu brio atacurilor, la aproape orice minge, declanșate de Mertens. La Halep s-a văzut o încredere mare în ceea ce poate, iar asta nu vine decât de la prezența lui Darren Cahill pe banca tehnică. Asta explică jocul sigur, consistent și din ce în ce mai bun etalat de Simona Halep.
Se vede la Simona o stare pozitivă asemănătoare cu cea de acum doi ani când a ajuns în finala de la Melbourne. De acum încolo este la mâna ei. Simona poate câștiga sau pierde orice meci. Depinde doar de ea. Cu Anett Kontaveit nu va fi deloc simplu. Estonianca de 24 de ani a ajuns în „sferturi”, iar asta înseamnă că e în formă, că are valoare.
De fapt, dacă vrea trofeul de la Australian Open, Simona Halep nu trebuie să țină cont de cine se află dincolo de fileu. Important să-și facă jocul, să-i iasă tot ceea ce și-a propus cu staff-ul. Poate câștiga doar pe mâna ei. Și să mai lase ceva din nervișori la vestiar. Cu Elise Mertens nu au fost mulți dar să mai lase din ei. 🙂 E mai bine. 🙂
Simona Halep se află la doar trei meciuri distanță de un nou trofeu de Grand Slam. Cât de aproape dar în același timp cât de departe. De-a lungul ultimilor ani am mai scris că Simona va câștiga toate trofeele de Mare Șlem. Nu renunț la acest pronostic. Poate că 2020 este anul pentru Australian Open. Cu puțină șansă visul frumos poate deveni realitate!