Box

Bute, final de drum?

La Nottingham, Lucian Bute a trăit un adevărat coșmar. Atunci s-a declanșat începutul... sfârșitului!

La Nottingham, Lucian Bute a trăit un adevărat coșmar. Atunci s-a declanșat începutul… sfârșitului!

Lucian Bute împlinește 35 de ani la sfârșitul lui februarie. De Sf. Nicolae avea meci cu argentinianul Roberto Bolonti dar s-a accidentat și nu va mai boxa. Chiar dacă ar fi făcut-o fostul campion mondial IBF nu prea mai sperie pe nimeni. Asta de când Froch l-a bătut măr pe ringul de la Nottingham. Bute și-a cam trăit traiul pe ring, și-a mâncat mălaiul. Lumea îl iubește dar când vine vorba de el toți se gândesc la retragere. Schimbarea antrenorului și a locului de pregătire nu puteau răsturna spectaculos realitatea. „Mister KO” nu mai poate. Nu trebuie să se supere dacă citește aceste rânduri ci să ia cea mai bună decizie. Lucian Bute poate ajuta boxul dar nu de pe ring. E greu să accepte pentru că este un luptător însă nu trebuie să riște dacă vrea să rămână în memoria colectivă cu aura de campion mondial!

Bute a crezut că un antrenor cu nume, Freddie Roach, și antrenamente făcute în Filipine, în sala lui Manny Pacquiao, sunt rețeta ideală pentru reabilitarea sa în ochii suporterilor. Nici vorbă. Mai mult, acțiunea a fost un fiasco total.
Accidentat la spate, „Mister KO” va rata întâlnirea cu argentinianul Roberto Bolonti. Povestea e veche. Lucian Bute acuza dureri la spate cam de la 17 ani. O spune Felix Păun, primul antrenor al lui Bute. Atunci, problemele s-au rezolvat cu ședinte de acupunctură și fizioterapie dar noile antrenamente din Filipine, mult mai dure, le-au adus înapoi.
Senzația e că Bute a fost trădat de corp. El știe mai bine dacă va continua așa sau va renunța la sport. Decât să se compromită în situații jenante, dictate de limitele fizice ale corpului său, mai bine se retrage și se dedică altor activități legate de box. Poate antrenor, poate arbitru, poate comentator sportiv.
Lucian Bute rămâne un mare campion. Performanțele sale sunt impresionante chiar dacă a avut parte de adversari mai puțin cunoscuți. Din păcate, cariera sa a luat sfârșit la Nottingham. Atunci a ales să se bată în bârlogul lui Carl Froch și a greșit enorm.Starea de acum seamănă cu un final de drum.
Lucică, ești un campion dar a venit vremea să te întorci acasă!