Bravo Simona! Bravo fetelor! Bravo România!

„Dacă eşti campion trebuie să ai victoria în inima ta.” – Chris Evert (jucătoarea care a fost cel mai mult timp nr. 1 în lume)

Victorie mare. Naționala de Fed Cup a României a eliminat Cehia, cea mai titrată selecționată din istoria competiției, cu 11 trofee. Simona Halep a fost și aici nr. 1 cu victorii la Siniakova și Pliskova. Simona nu a atins cel mai înalt nivel de joc dar mental a fost extraordinară. Aici a făcut diferența. La fel s-au comportat Irina Begu și Monica Niculescu, ambele senzaționale în confruntarea de dublu. Poate cel mai bun meci făcut de ele la dublu. Au bătut cele mai bune jucătoare de dublu ale lumii, Siniakova și Krejcikova. Pur și simplu, România a învins cea mai puternică echipă de Fed Cup din lume. Asta da performanță. Fără doar și poate, căpitanul nejucător Florin Segărceanu are pe mână o echipă fantastică și supermotivată. Normal să se gândească la mai mult, normal să viseze alături de fete la cucerirea „Salatierei”. Simona Halep, Mihaela Buzărnescu, Irina Begu, Monica Niculescu, Ana Bogdan, respectul nostru!

Simona Halep a fost senzațională. România a depins de rezultatele ei, iar Simona și-a făcut datoria. Fără victoriile ei la Katerina Siniakova și Karolina Pliskova triumful echipei de Fed Cup a României nu ar fi fost posibil. Siniakova n-a avut nicio șansă, iar de Pliskova a trecut în stil de mare campioană. Simona le-a dominat mental pe amândouă, iar asta a făcut diferența.
Punctul decisiv l-a reușit echipa de dublu. Pe undeva ne așteptam la asta. Mihaela Buzărnescu nu a scos punctul izbăvitor și s-a ajuns la „prelungiri”. Poate era bine ca la al doilea meci să fie înlocuită cu Ana Bogdan. Poate… dar acum nu mai contează. Irina Begu și Monica Niculescu au reușit meciul carierei învingând cel mai bune jucătoare ale lumii la dublu. Begu și Niculescu s-au completat reciproc în momentele dificile, au ieșit cu bine din situații extreme, iar în final s-au bucurat de victorie.
Un triumf fantastic pentru tenisul românesc. România are o echipă puternică, valoroasă. Simona Halep, Mihaela Buzărnescu, Irina Begu, Monica Niculescu și Ana Bogdan pot învinge pe oricine. Florin Segărceanu, căpitanul nejucător, are dreptate când spune că vrea trofeul: „Mai în glumă, mai în serios, am zis că aducem Salatiera (n.r. trofeul Fed Cup). Ne-am spus că îi va sta foarte bine în România”.
(https://www.gsp.ro/sporturi/tenis/cehia-romania-2-3-florin-segarceanu-vrea-trofeul-fed-cup-avem-cea-mai-buna-echipa-din-istoria-romaniei-559710.html)
Un spectacol sportiv total. O echipă fantastică, niște jucătoare admirabile. România visează cu ochii deschiși la „Salatieră”. Și-a câștigat acest drept la Ostrava. Urmează Franța dar până atunci mai e destul timp. Acum să ne bucurăm. Doar atât!

P.S. Singurul regret vizează declarațiile Soranei Cîrstea și decizia ei de retragere. Poate acum a realizat că graba strică treaba, că nu e bine să vorbească la nervi, la supărare. Măcar acum a văzut în cine stă naționala României și în cine nu!