Speranțe la Vilnius

„LFF Stadium”, locul unde naționala României nu are decât o opțiune: victoria!

Naționala României caută la Vilnius identitatea pierdută. Aventura din Liga Naționilor continuă cu Lituania. Un meci mai important decât cel cu Serbia programat duminică după amiază. Fără trei puncte în seara asta „tricolorii” vor avea viață grea în grupă. Dar să fim optimiști pentru că diferența de valoare este evidentă. Selecționerul Cosmin Contra a creionat un unsprezece de start din care lipsesc nume importante precum Benzar sau Țucudean tocmai pentru confruntarea cu sârbii. Deci, iată formula de echipă care tot circulă prin redacții: Tătărușanu – Cr. Manea, Tamaș, Săpunaru, Bancu – P. Anton, R. Marin – Chipciu, N. Stanciu, Mitriță – Keșeru. România este pe locul 3 în clasamentul grupei, iar un succes la Vilnius le poate oferi „tricolorilor” confortul unuia dintre primele două locuri ținând cont că Serbia și Muntenegru au meci direct. Hai România!

Naționala României nu mai sperie de mult adversarii. Nici măcar pe cei de mâna a patra cum este Lituania. Pe undeva de înțeles. Performanțele „Generației de Aur” au ridicat ștacheta la cote înalte, iar reculul fotbalului românesc din ultimul deceniu, poate chiar mai mult decât atât, face aproape imposibilă reeditarea acelor victorii. Cel puțin pentru moment. 🙁
Selecționerul Contra încearcă să le redea „tricolorilor” pofta de a juca, bucuria de a fi la lot și agresivitatea din vremea sa. A adus nume noi, cere atitudine, încearcă să schimbe partitura din mers. Până acum oarecum este în grafic. România are două egaluri, cu Serbia și Muntenegru, așa că fără înfrângere există speranțe.
Surpriza cea mare de la Vilnius o reprezintă titularizarea fundașului central Gabi Tamaș care revine la națională după o pauză ceva mai lungă. De asemenea, înlocuirea lui Benzar cu Cristi Manea pare tot o surpriză. La prima vedere pentru că „mutarea” are darul de a-l păstra proaspăt pe Benzar în vederea confruntării de gradul trei cu Serbia. Valabil și pentru Țucudean care va intra în repriza secundă.
În mod normal, cu Lituania ar trebui să fie o victorie de bifat. Și cu Serbia, de ce nu? 🙂 Speranțe de viitor sunt atât timp cât naționala U21 este la un pas de EURO 2019. Dar până atunci există speranțe la Vilnius. Într-un joc bun și un rezultat pozitiv, de moral pentru lupta cu sârbii!

P.S. Lituania – România, joi, ora 21:45, în direct la Pro TV!