Independență sau dependență de Cahill?

Simona Halep și Darren Cahill, din nou pe terenul de antrenament. O echipă de campioni!

La Australian Open vom afla răspunsul. Și Simona Halep, la fel. Darren Cahill este genul de antrenor care știe să provoace un sportiv. În sensul bun. Aduceți-vă aminte când a părăsit-o temporar și cât de bine a jucat Simona după reîntoarcerea australianului. Clar, omul ăsta a știut s-o ducă acolo sus. Pentru că a ținut la principii, iar Simona a înțeles asta la momentul oportun. După retragrea lui Darren Cahill lângă familie lucrurile nu mai merg cum mergeau. A apărut și problema cu hernia de disc dar se vede că fără el Simonei îi este tare greu. Se vede, se simte. Nu i-a fost cel mai bun prieten dar i-a spus mereu adevărul în față. Astfel a ajut-o enorm. La Melbourne vom avea un răspuns, de independență sau dependență, pentru că Darren o ajută, se implică. Simona Halep și Darren Cahill formează o echipă redutabilă, puternică, o echipă de campioni!

Nu cred în varianta că Simona Halep poate juca la același nivel fără un antrenor de top. Nu mă gândesc la eliminarea de la Sydney pentru că acolo a fost primul ei meci oficial după o pauză lungă provocată de hernia de disc. Pur și simplu, Simona are nevoie de o minte limpede lângă ea atunci când lucrurile o iau razna, iar instinctele primare nu mai țin cont de comenzile logice.
Darren Cahill a învățat-o multe lucruri corecte. Atunci când a avut reacții ciudate, ca să nu spun altfel, nu a ezitat să se retragă temporar. Nu a ținut la salariul de un milion de euro anual, uneori a riscat să fie demis dar a fost omul care i-a spus Simonei, direct, concret, ceea ce nu era bine în comportamentul și jocul ei. Darren Cahill nu a renunțat niciun moment la principii pentru că avea și are încredere în ceea ce face. Nu i-a fost cel mai bun prieten dar în numeroase situații i-a fost ca un părinte.
Acum, la Australian Open, acasă la el, Darren Cahill este din nou lângă Simona. O ajută cum știe și cum poate mai bine. Am văzut pe rețelele de socializare acel zâmbet magic de pe fața Simonei semn că totul este la fel ca înainte. Și, logic, apare întrebarea: poate juca Simona Halep la cel mai înalt nivel fără antrenorul care a dus-o pe locul 1 WTA și la primul trofeu de Grand Slam din carieră?
Sigur, la Australian Open vom avea un răspuns chiar dacă Simona vine aici după o pauză lungă, foarte lungă în raport cu celelalte jucătoare din topul WTA. Dar, cu antrenorul Darren Cahill lângă ea, ne putem aștepta la lucruri frumoase. Chiar mâine, în meciul din primul tur cu Kaia Kanepi!