Derby spectaculos, arbitraj ca-n… Balcani!

Fluierul lui Ovidiu Hațegan a sunat cam anapoda. De ce?

FCSB și Craiova și-au onorat statutul de pretendente la titlu. Meci spectaculos, goluri multe și picanterii cu greșeli grave de arbitraj. Un 3-2 ca-n campionatele tari însă un arbitraj ca-n Balcani. Centralul Ovidiu Hațegan nu a validat FCSB-ului un gol perfect valabil, marcat de Benzar, iar pe lângă asta nu a dictat penalty pentru FCSB la faulturile comise asupra lui Hora și Tănase. Pe lângă asta a arătat prea ușor punctul cu var la faza când Craiova a egalat la 1-1. Apoi, la 2-1, Man a înscris din poziție neregulamentară. Greșeli clare. În Liga 1 că în Europa este impecabil. Ciudat, tare ciudat de ce se întâmplă toate astea. Ce-ar fi fost dacă meciul se termina egal? Scandal, mare scandal. Noroc că Gnohere a rezolvat ecuația. Prima ligă are nevoie urgent de sistemul VAR că altfel vom avea partea numai de tămbâlău!

Minutul 55… La scorul de 2-2, arbitrul Hațegan a anulat un gol perfect valabil marcat de Benzar după un șut ratat al lui Hora. Inițial golul a fost validat, apoi anulat. Și asta pentru că asistentul Sebastian Gheorghe era cu fanionul sus pentru o presupusă poziție de offside. Dar reluările tv au arătat că golul a fost regulamentar. Pintilii, căpitanul FCSB, a spus că l-a întrebat pe arbitru „dacă s-a uitat pe telefon sau a avut VAR-ul cu el” însă Hațegan „mi-a zis că au discutat între ei”. 🙂 (https://www.telekomsport.ro/pintilii-il-ataca-pe-hategan-stai-putin-unde-ai-vazut-tu-ai-avut-var-ul-cu-tine-sau-ai-vazut-pe-telefon-ce-l-a-deranjat-pe-capitanul-fcsb-ului-18959131). Măi să fie… Ce „scanner” sau „sistem tv reply” o fi având asistentul de a fost atât de sigur? 🙂 Pare de râs dar mai repede e de plâns. 🙁
La fel s-a greșit și la golul lui Denis Man, de 2-1, care se afla într-o poziție neregulamentară. Apoi la 2-2, Cicâldău a egalat după un fault în atac. Hora și Tănase puteau primi penalty după ce au fost faultați în careu însă arbitrul este suveran și așa a decis. Păcat că un meci spectaculos a fost marcat de erori incredibile de arbitraj. Dacă era un începător înțelegeam dar când este vorba despre un arbitru de top căutăm cu toți explicații și nu prea găsim.
Clar, Liga 1 are nevoie de sistemul VAR. Măcar așa se pot stopa decizii care pot influența lupta la titlu, prezența în Europa. Golul decisiv reușit de Harlem Gnohere a făcut dreptate dar dacă se termina meciul egal?