Stanciu, alegerea corectă!

Nicușor Stanciu părăsește „Inima Europei” pentru petrodoleri!

Pleacă de la Sparta Praga pentru un salariu mai mare. Că va avea 1,4 milioane de euro, două milioane sau 2,5 milioane pe sezon ideea este tot aia. Nicușor Stanciu a ales să-și rezolve situația financiară pe viață. Acum, când este în formă și are forță, nu mâine când nu se știe ce se poate întâmpla. Unii s-au grăbit să-l pună la zid susținând că trebuia să rămână în Europa și să încerce să ajungă la un club mare că altfel pierde echipa națională. Păi și dacă se accidenta la clubul ăla mare îi plătea FRF-ul cheltuielile? Omul a mers acolo unde îi este bine acum, nu mâine. Mă întreb câți fotbaliști români ar refuza un contract precum cel al lui Stanciu? Oricare ar fi semnat cu ochii închiși. Dar așa suntem noi românii, despicăm mereu firul în patru aiurea. Fotbalul a devenit de mult o afacere nu doar pentru patroni ci și pentru jucători. Cine greșește, plătește, cine nu, câștigă. Deocamdată, Stanciu va câștiga bani frumoși la Al Ahli semn că a făcut alegerea corectă!

Nicușor Stanciu merge în campionatul Arabiei Saudite pentru un contract mai gras decât cel pe care l-a avut cu Sparta Praga. La aproape 26 de ani era și vremea. Timpul nu mai ține cu Stanciu. Băiatul a gândit bine și a preferat un campionat mai lejer dar pe bani mulți. Își rezolvă situația financiară pe viață și cu asta basta. Bravo lui!
Povesta că va pierde echipa națională mi se pare o mare prostie. Ce, Pintilii nu a jucat la arabi și a venit la lot? Bun, să zicem că în numele performanței Stanciu rămânea la Sparta sau pleca la un alt club bun din Europa. Cine îi garanta că ar fi avut success sau că nu se accidenta?
Uitați-vă ce se întâmplă cu ceilalți: Chiricheș, o rezervă accidentată la Napoli, Florin Andone (Brighton & Hove) și Alex Maxim (Mainz) sunt și ei tot rezerve. Doar Tătărușanu (Nantes) și Radu (Genoa) sunt cât de cât bine dar ambii sunt portari. În aceste condiții era mai bine ca Stanciu să fie rezervă în Europa, la un club mare, pe bani mai puțini, de dragul unei așa zise performanțe? Sau este mai bine ca el să joace meci de meci într-un campionat din ce în ce mai tare, datorită importului masiv de „stranieri”, și pe bani mai mulți?
Fotbalistul este tot om. Are o viață și trebuie să se bucure de ea. Timpul alocat performanței nu este mare. E musai să se miște repede și eficient. Nu vin multe trenuri care duc spre împlinirea financiară și este aproape obligatoriu ca jucătorul să se urce într-unul din ele. Altfel ratează șansa vieții, iar regretele ulterioare vor fi tardive.
Stanciu a preferat să nu dea vrabia din mână pe o iluzie. A semnat un contract gras, este așteptat la Al Ahli ca un star, iar dacă joacă bine selecționerul Cosmin Contra va fi nevoit să-l convoace. Oricum am întoarce povestea asta, pe orice față, Nicușor Stanciu a ales bine. Pentru el, pentru viitorul său. Restul sunt comentarii răutăcioase. Cei care le fac ar trebui să se gândească dacă ar fi avut în față contractul lui Stanciu. L-ar fi semnat? Eu zic că da și cu ochii închiși! 🙂

P.S. – Nicușor Stanciu a ajuns deja la Al Ahli fiind întâmpinat cu bucurie de suporteri pe aeroportul din Jeddah.