Eșec cu parfum de Crin(a)!

CSM a încasat 36 de goluri de la Györ și HC Zalău. Cam mult pentru vise de… Liga Campionilor!

Înfrângere rușinoasă încasată de CSM la Györ acasă. Un 27-36 umilitor pentru handbalul românesc. Dacă putem spune așa, că dacă ne uităm pe teren numărăm pe degete jucătoarele românce. Trist ținând cont câți bani publici alimentează bugetul „tigroaicelor”. Din păcate, un renume tocit. În Ungaria au fost niște biete „pisicuțe” puse la respect de o echipă mare și un pivot strălucitor, Crina Pintea. Nouă goluri din nouă faze, procent sută la sută. Jos pălăria, Crina! CSM a avut șansa s-o transfere în decembrie dar nu s-a putut deși mereu se poate atunci când vine vorba despre importul de „straniere”. Handbalul românesc încă are valori, iar dacă tot se cheltuie bani publici pentru sport măcar să se susțină valorile autohtone și apoi să-i antrenăm pe alții. Un eșec cu parfum de Crin(a) pe terenul Györului care pune deja sub semnul întrebării prezența CSM-ului în Final Four!

CSM București nu prea face politica handbalului românesc. În ciuda bugetului consistent format din bani publici. 🙁 Spre exemplu, dacă făcea această politică o transfera pe Crina Pintea încă de anul trecut. Nu mai aștepta vara. O jucătoare de lot national, valoroasă, care nu costa mult. Doar 50.000 de euro. Chiar dacă avea soluții pentru postul de pivot, CSM împușca doi iepuri deodată: aducea un nume mare și slăbea Györ-ul. Acum, după meciul de senzație pe care l-a făcut Crina nu știm dacă mai vrea ea să vină la București. 🙁
„Tigroaicele” au încasat 36 de goluri. Enorm. Tot atâtea „boabe” câte au primit în campionat de la trupa antrenată de Gheorghe Tadici, HC Zalău. Multe dintre golurile Zalăului au fost semnate de la jucătoare românce sub 23 de ani. Păi pentru astfel de fete să aibă ochi „scouterii” CSM-ului, nu pentru străineze care demonstrează că nu au valoare de Liga Campionilor. Ce altă concuzie putem avea după dezastrul din Ungaria? 🙁
Apărarea a fost praf și pulbere. CSM nu a fost în meci din primul până-n ultimul minut. Györ nu a avut probleme nicio secundă și a dominat la toate capitolele. Și asta fără superstarurile Nora Mork, Eduarda Amorim, ambele accidentate. Plus absența Anitei Gorbicz.
Ce-i de făcut? Păi, în primul rând, CSM ar trebui să vină mai aproape de interesele handbalului românesc. Sunt jucătoare autohtone, sub 23 de ani, care pot constitui baza reconstrucției. E nevoie de un pic de ambiție generată din orgoliul local. Sau ceva de genul ăsta. „Stranierele” vin și pleacă, mănâncă banii și asta e. Mai contează că joacă slab? În loc să se toace banii pe contractele lor grase mai bine se dă șanse valorilor autohtone. Ar avea de câștigat și CSM și echipa națională!