Simona ne-a arătat că, deocamdată, ea e „șefa” !

Simona Halep, lecție de tenis cu puștoaica Bianca Andreescu!

Meci al marilor orgolii între Simona Halep și Bianca Andreescu. Poate prea mari, exagerat de mari. Nici măcar nu s-au pupat la finalul confruntării, ca între două românce. Doar și-au strâns mâna și punct. Bianca a fost prea sigură de victorie, iar Simona a ținut cu orice preț să închidă gura contestatarilor de profesie, iar la final s-a impus după un meci de infarct: 3-6, 7-6 (6), 6-3. După două ore și jumătate de tenis la maxim. Nu degeaba se spune că Wimbledonul e cel mai tare turneu din circuitul WTA. Mai tare decât US Open, Roland Garros sau Australian Open, celelalte competiții de Grand Slam. Aflate la prima confruntare directă din cariera lor, câștigătoarea de la Wimbledon a fost mai bună decât învingătoarea de la US Open. Adevărul este că Simona Halep și-a dorit enorm să o învingă pe Bianca Andreescu. Simona, acum știm sigur cine e „șefa”!

Meci total pentru Simona Halep (nr. 5 WTA). Orgolii cu carul. Asta pentru că, în ultima vreme, victoriile în serie reușite de canadianca Bianca Andreescu (nr. 4 WTA) i-au crescut cota de popularitate în România. Un pic surprinzător pentru că Bianca vorbește mereu de… Canada deși ambii părinți sunt din localitatea Vaideeni, județul Vâlcea. Cred că pentru Simona a contat acest aspect ca să se motiveze și mai bine.
Un alt detaliu motivațional pentru Simona a fost disputa fanilor. Suporterii Biancăi au susținut că elanul dat de cei 19 ani o fac să fie peste Simona, ca valoare. Cei ai Simonei considerau că experiența favoritei lor va fi decisivă. În timp ce cârcotașii cred că Halep este prea „bătrână” la 28 de ani. Toate astea i-au dat puteri nebănuite Simonei, au ajutat-o să lupte cu succes până la final.
În rezumat, triumful Simonei Halep s-a datorat spiritului ei de luptă, dus până la sacrificiu, dar și experienței acumulate în turneele WTA. De cealaltă parte, lipsa de luciditate și graba au fost fatale pentru Bianca. Și mai e ceva: stilul Simonei s-a impus în fața stilului de joc al Biancăi.
O partidă epuizantă pentru ambele jucătoare, iar victoria Simonei Halep este cu atât mai frumoasă.
Halep se poate califica în semifinalele Turneului Campioanelor chiar după al doilea meci pe care îl va disputa la Shenzhen. Miercuri, de la ora 12:30, cu Elina Svitolina, care a debutat și ea cu o victorie: 7-6, 6-4 în fața Karolinei Pliskova. Ar fi calificare cu condiția ca Bianca Andreescu s-o învingă pe Pliskova. Dar să câștige Simona partida cu Svitolina și mai vorbim!