Simona merge mai departe!

Simona Halep părăsește Australian Open 2019 după un meci dramatic în fața Serenei Williams.

Simona Halep pierdut meciul secolului cu Serena Williams: 1-6, 6-4, 4-6. Poate a pierdut și primul loc WTA. Încă nu știm. Ce știm însă sigur este că Simona, cu excepția primul set, a făcut un meci antologic, a jucat un tenis de calitate, iar dacă avea ceva mai multe jocuri oficiale în picioare probabil se califica mai departe. În decisiv, la 3-2 pentru ea, a avut trei șanse de break pe care le-a ratat. 🙁 Din păcate. Legendara Serena nu a iertat-o, iar până la final s-a impus. Simona nu are de ce să regrete după atâtea luni de pauză. Clar este în creștere de formă dar nu suficient de mult ca s-o bată acum pe Serena. Cât despre locul 1 mondial acesta se joacă. Dacă Kvitova și Osaka pierd în „sferturi”, Svitolina nu prinde finala, iar Plisckova nu câștigă titlul atunci Simona Halep rămâne pe locul 1 WTA!

După începutul catastrofal de meci, 1-6, Simona Halep și-a revenit repede reușind performanța de a duce partida în setul decisiv. Cine mai credea? Doar ea! Și asta în fața Serenei Williams, poate cea mai valoroasă jucătoare din istoria tenisului. În primul set s-a jucat totul. Simona trebuia s-o plimbe mai mult, s-o obosească mai repede așa cum a făcut-o în următoarele două seturi.
Nu-i un capăt de țară. Spre deosebire de Serena, Simona are doar câteva meciuri oficiale în picioare după pauza de mai bine de cinci luni. Apoi a avut în față o jucătoare care n-a greșit aproape deloc. Serena a jucat cu mingi tari și precise ca un metronom. La 37 de ani reprezintă un exemplu pentru orice jucătoare din circuit.
Acum nu mai e loc decât pentru socoteli. Va fi greu de păstrat locul 1 WTA dar nu imposibil. Teoretic, rețeta câștigătoare pentru Simona Halep sună cam așa: Petra Kvitova și Naomi Osaka pierd în sferturile de finală, Elina Svitolina ratează prezența în finală, iar Karolina Plisckova nu va pune mâna pe trofeu. Altfel va fi ultima săptămână a Simonei în fotoliul de lider mondial. 🙁
Repet, cu mai multe meciuri în picioare Simona putea juca cel mai bun tenis al ei. Nu a avut forța să-i dea Serenei lovitura de grație pentru că a avut un respect exagerat transformat cu timpul în obsesie. A pierdut o bătălie dar nu războiul. Urmează turneele de la Doha (Qatar) și Dubai (Emiratele Arabe Unite). Multe puncte și bani. Viata merge înainte, iar odată cu ea Simona merge mai departe!