Halep, gata de luptă cu surorile Williams!

Simona Halep este din ce în ce mai bună la Australian Open 2019!

Meci dramatic cu Sofia Kenin. Din cauza Simonei care a câștigat primul set și a avut 3-0 în al doilea. Atunci s-a produs o prăbușire greu de explicat însă liderul WTA a reușit să se redreseze la timp, să revină în meci și să se impună. Simona a afișat un calm incredibil, și-a tocat adversara minge cu minge, iar în final s-a impus în stil de mare campioană. Până la urmă s-a jucat set decisiv, iar victoria este cu atât mai frumoasă: 6-3, 6-7, 6-4. Singurul regret este că Simona Halep putea închide jocul mai devreme. Urmează la orizont o posibilă „dublă” de foc cu surorile Williams. Prima confruntare e deja pe tablou unde în turul 3 o așteaptă Venus, iar apoi foarte probabil să dea peste Serena. Un meci pentru fotoliul de lider WTA!

Până acum, Simona a avut parte la Australian Open de două meciuri maraton. Cu Kaia Kanepi și Sofia Kenin (nr. 37 WTA). De trei seturi. La prima vedere pare un dezavantaj dar în raport cu pauza lungă pe care a avut-o Simona cred că este un avantaj. Avea nevoie de meciuri grele, de uzură, care să-i ofere șansa să intre în ritm, în pulsul confruntărilor de top.
Simona s-a impus pentru că a jucat cu plăcere, cu dorință, cu ambiție. Kenin este o jucătoare formidabilă, cu mari șanse de a ajunge în Top 10 în cel mai scurt timp. Pur și simplu, Sofia Kenin a jucat extraordiar, iar Simona Halep mai bine ca ea. 🙂 Kenin a avut șansa din decisiv când la 4-2 pentru ea a beneficiat de serviciu însă Simona a reușit break-ul și n-a mai pierdut meciul.
Cu Venus Williams, în turul 3, va fi cel puțin la fel de greu. Și asta pentru că, pe lângă absența lungă din circuit, Halep are dezavantajul că nu se poate sfătui cu un antrenor. Asta îi lipsește. Florin Segărceanu sau Darren Cahill sunt acolo dar în calitate de… spectatori. 🙂 Important este însă jocul. Simona își recapătă treptat ritmul de joc care a făcut-o mare, iar dacă se va prezenta mai bine ca azi Venus nu-i poate sta în calea confruntării de zile mari cu Serena Williams. Dacă nu cumva apar surprize pe traseu…
Una peste alta a fost bine. Meci cu încărcătură dar reușit. Simona este relaxată, nu mai are frică de înfrângere sau victorie și pare că-și intră în formă. Fizic stă excelent, mental la fel. Să fim optimiști înaintea partidei cu Venus Williams. Chiar dacă Venus conduce în întâlnirile directe cu 3-2!