Puncte pescuite cu greu în Feroe. Vine Norvegia!

Susținere uriașă pentru „tricolori”: 30.000 de copii sub 14 ani și însoțitori lor vor striga „Hai România!” pe „Arena Națională”!

„Tricolorii” s-au chinuit serios în Feroe pentru a se întoarce acasă cu cele trei puncte izbăvitoare. O țară cu mai puțini locuitori decât poate găzdui „Arena Națională” a ținut de 0-0 până spre final. Și asta pentru că ai noștri și-au făcut singuri viața grea. Un chin total pe parcursul celor 90 de minute. Noroc cu finalul. Golurile marcate de Pușcaș, Mitriță și Keșeru au salvat naționala de la un dezastru de proporții. Tactica? Inexistentă. Centrările înalte, repetate la infinit în fața unor feroezi masivi, sunt dovada că s-a jucat după ureche. Ne-am bucurat, recunoaștem, pentru acest amărât de 3-0. Era singura posibilitate să mai păstrăm o șansă la calificare. Mâine, naționala dă nas în nas cu Norvegia care a scos, acasă, egal cu Spania. „Tricolorii” n-au reușit așa ceva cu ibericii, iar egalul de la Oslo le provoacă frisoane. Noroc cu cei aproximativ 30.000 de copii care vor veni în tribune. Ei îi pot purta spre victorie mai ceva ca suporterii de meserie!

Meci slab al naționalei României în Feroe. Victoria cu 3-0 este înșelătoare dacă vrem să privim corect ceea ce va urma în campania de calificare. Deși se știa că reprezentativa Insulelor Feroe are jucători masivi și destul de greoi, tactica „tricolorilor” a însemnat doar mingi aruncate non-stop spre careul „pescarilor”. Culmea, golurile izbăvitoare nu au ieșit din asemenea „scheme” ci din combinații istețe și pase deștepte. Mai bine mai târziu decât niciodată.
Rămâne România în cursa calificării și după confruntarea de mâine seară? Greu de spus. Norvegia este peste naționala noastră, ca valoare, dar argumentul terenului propriu și al celor circa 30.000 de copii care se vor afla în tribune are toate șansele să dea peste cap calculele hârtiei. Îi vor încuraja pe „tricolori” din tot sufletul. Important este ca elevii selecționerului Cosmin Contra să joace fotbal.
Norvegia, o echipă incomodă care a pierdut doar un meci în aceste preliminarii, 1-2 în deplasare cu Spania. Și totuși, sâmbătă, i-a luat Spaniei un punct, la Oslo, fiind singura urmăritoare a ibericilor care a reușit această performanță. Deocamdată. Tot Norvegia putea câștiga, acasă, cu Suedia și România dar s-a ales doar cu egaluri. Marile probleme ale nordicilor sunt afară. În ultimii cinci ani, naționala Norvegiei a învins în deplasare doar… Bulgaria. În rest n-a prea rupt gura târgului. Avem speranțe…
Rămâne de văzut ce va fi mâine. O victorie menține România în cursa calificării, iar egalul ca să nu vorbim de înfrângere anulează totul. Sperăm să fie bine.
România – Norvegia, marți, ora 21:45, pe „Arena Națională”. În direct la Pro TV!