Simona merge mai departe!

Simona Halep putea să întoarcă meciul dar n-a fost să fie!

Primele cuvinte care mi-au trecut prin minte după eliminarea Simonei Halep la US Open au fost cele spuse de fostul președinte american Richard Nixon: „Un om nu este terminat atunci când este învins, ci atunci când renunță”. O înfrângere șocantă venită parcă de nicăieri. Păcat de recordul negativ. „Simo” devine peste noapte primul nr. 1 WTA care pleacă acasă după numai un tur jucat la Flushing Meadow. Pauza de la New Heaven a scos-o din ritm, parcă i-a anulat instantaneu pulsul de competiție. O înfrângere-șoc care va fi uitată că altfel nu se poate. Cu învățămintele de rigoare. Adio turnee de Grand Slam pe anul ăsta, acum trebuie să apere locul 1 mondial. Da, Simona nu renuță ci merge mai departe!

Regretul cel mare rămâne șansa de revenire ratată la 4-4 în al doilea set. Simona a avut serviciul și putea trimite meciul în decisiv, iar acolo avea prima șansă pentru că în jocul Kaiei Kanepi apăruseră tot mai multe erori neforțate. În tot meciul, Kanepi a adunat 28 față de doar nouă la Halep dar n-a fost suficient pentru Simona. Estona și-a confirmat statutul de „jucătoare periculoasă” conferit de cele șase prezențe în „sferturile” unor turnee de Grand Slam.
O altă greșeală pare să fie retragerea de la New Heaven. Asta a scos-o din ritm pe Simona, iar la US Open a venit ca din vacanță. Era sută la sută că va trece de turul 1 dar uite că n-a trecut. Chiar dacă acuza o stare de oboseală, chiar dacă nu căștiga turneul, câteva meciuri la New Heaven îi menținea sus spiritul de competiție.
Singura consolare, puternică, este că indiferent cine va câștiga US Open, Simona își păstrează locul 1 mondial. Deocamdată. Va trebui să muncească enorm pentru a rămâne acolo până la sfârșitul anului. O motivație suficient de puternică pentru turneele Premier 5 Wuhan (23 – 29 septembrie) și Premier Mandatory Beijing (29 septembrie – 7 octombrie) unde deja și-a anunțat prezența.
Simona Halep nu a avut puterea să căștige la US Open dar merge mai departe. Încurajările publicului din tribunele arenei newyorkeze sunt cel mai bun stimulent. Există viață și după un astfel de eșec usturător. Important este să nu renunțe nicio secundă, iar Simona știe asta și va arăta la următoarele turnee că este cea mai valoroasă jucătoare din lume!