Secretul Mihaelei: nu renunță niciodată!

Mihaela Buzărnescu, vis împlinit. Trofeul de la San Jose, cea mai bună performanță din carieră!

La începutul anului 2017, Mihaela Buzărnescu se afla pe locul 540 WTA, iar acum un an, în august 2017, pe locul 139. De astăzi, pentru „Miki” se schimbă lumea. Victorie uriașă la San Jose, un tenis de vis jucat de Mihaela care i-a adus un categoric 6-1, 6-0 în fața grecoaicei Maria Sakkari (nr. 49 WTA), precum și primul trofeu de Premier din carieră. Incredibil. Cu acest rezultat, Mihaela Buzărnescu ajunge pe locul 20 WTA, iar ascensiunea ei continuă. La 30 de ani, un exemplu pentru orice sportiv care vrea să ajungă sus de tot. Secretul Mihaelei? Nu renunță niciodată la ideea că poate câștiga meciul. Simplu, poate banal, dar acest detaliu arată o forță mentală incredibilă. O dorință teribilă de victorie. Măcinată constant de accidentări de-a lungul carierei, „Miki” a rămas mereu optimistă, iar acum gustă din fructul reușitei. O campioană adevărată, un mare caracter!

La 30 de ani, Mihaela Buzărnescu trăiește cea mai frumoasă poveste de dragoste cu tenisul. Apare în clasamentul WTA prin 2004 după ce a câștigat turneele ITF de la Brașov și Pitești. Până în 2012 participă la turnee mici de unde a strâns puține puncte. În 2013 suferă o accidentare gravă la genunchi care o scoate din circuit până spre finalul lui 2014. Atunci a revenit pe teren câștigând un turneu la București. În 2016, după turneul de la Rio, accidentarea recidivează așa că iar stă pe bară luni bune. Până la începutul anului 2017 când durerile dispar, iar Mihaela începea, de pe locul 540, poate cea mai senzațională ascensiune din istoria WTA.
Finala de la la San Jose a fost câștigată în stil de mare campioană. Victorie categorică în fața unei jucătoare valoroase, Maria Sakkari, cu șapte ani mai tânără. Un 6-1, 6-0 de vis. Joc variat pentru Mihaela, cu urcări dese la fileu, trasoase de neoprit pornite dintr-o stângă formidabilă, retururi bune și un forehand care i-a adus puncte memorabile. „Miki” joacă precum o campioană de top și asta explică uluitoarea ei ascensiune.
De astăzi, Mihaela Buzărnescu ocupă locul 20 mondial și cred că nu se va opri aici. Când tragi pe brânci, când muncești non-stop, mai devreme sau mai târziu vin și rezultatele de senzație. Bravo, „Miki”, ești fenomenală!

P.S. 470 de puncte WTA și 128.100 de dolari a obținut Mihaela Buzărnescu pentru titlul cucerit la San Jose!