„România ale, România ale, hop hop hop” !!!

La „păianjen”. Aici a intrat mingea șutată de Florinel Coman la golul patru. Gol de zile mari!

Da, România U21 a distrus Anglia la Cesena și este foarte aproape de semifinalele CE. Un meci de pomină, un meci care arată că dacă se muncește bine și se face corect selecția vin și rezultatele. O națională care știe ce vrea, o națională care refuză să-și atingă obiectivele așteptând cu emoții rezultatele altora. Și, nu în ultimul rând, o națională de tineret care va da viitorul selecționer al primei reprezentative. Băieții antrenați de Mirel Rădoi au demonstrat determinare, dăruire și valoare. Suporterii români prezenți cu miile au avut ce sărbătorii. Ei cât și cei din țară. O victorie imensă și pentru academia lui Gică Hagi care a resuscitat fotbalul românesc cu jucători de valoare. Ce poate fi mai frumos pentru un tată care aude stadionul scandând „Hagi, Hagi, Hagi”, iar pe teren Ianis, fiul său, marca Angliei un gol super. O națională superbă care merită respectul nostru. Bravo, România U21!

Anglia distrusă la Cesena. România i-a pus pe britanici să-și facă bagajele. Pur și simplu. Un meci nebun în care băieții noștri au marcat patru goluri în repriza secundă. Pușcaș, Hagi și Florinel Coman (2) au semnat o victorie istorică. Mare. Toată lumea vorbește de ei. Dar oare valurile bucuriei ne-au șters memoria? Am uita de cineva? Daaa. S-a vorbit prea puțin de bravul portar Ionuț Radu care a scos cel puțin trei goluri ca și făcute. Fără intervențiile sale uluitoare cele patru reușite tricolore nu mai valorau la fel de mult.
Naționala de tineret arată bine de tot. Și asta datorită selecției corecte. Academia lui Gică Hagi a dat nucleul de jucători care conturează o generație cu totul și cu totul specială. Manea, Băluță, Cicâldău, Ianis Hagi, Florinel Coman au fost pe teren și au jucat extraordinar. La fel și colegii lor însă ceea ce a făcut Hagi la Viitorul reprezintă motorul și modelul de luat în seamă pentru tot fotbalul românesc.
Puțină urecheală n-ar strica pentru Pușcaș și Florinel Coman. Au luat cartonașe galbene aiurea după ce au marcat în poarta englezilor. Înțelegem că adrenalina a atins cote maxime pe parcursul partidei dar ei sunt jucători profesioniști. Au uitat oare de gestul similar făcut de Moruțan cu Ucraina? Atunci, naționala U19 a rămas în 10 oameni și a pierdut calificarea la turneul final în ultimele minute. Dacă mai luau încă un „galben”? Noroc că în semifinale cartonașele galbene acumulate în grupă se șterg că altfel era un pic mai complicat pentru toți.
Bucurie mare. România U21 este la o aruncătură de băț de semifinale. Cine ar fi crezut în afara de ei? Jucătorii, selecționerul Mirel Rădoi și staff-ul său au arătat că au împreună un potențial uriaș. Imens. Dacă rămân cu picioarele pe pământ, așa cum au făcut-o până acum, ne vor aduce bucurii și mai mari. Deocamdată, noaptea magică de la Cesena a intrat în istorie!