„Simo” – „Miki”, cel mai frumos meci!

De data asta ea a fost cea mai bună: Simona Halep.

Fără doar și poate, Simona Halep și Mihaela Buzărnescu au oferit cel mai frumos meci, de până acum, de la Wimbledon. S-a jucat tare, iar evoluția strânsă a scorului a oferit sarea și piperul unei partide „made in Romania”. Mihaela a fost extrem de motivată și a produs un tenis cu mult peste ceea ce am văzut la ea în ultimul an. Dar n-a fost suficient pentru a se impune în fața Simonei. Halep a etalat, din nou, un joc aproape perfect de pe fundul terenului, a alergat mult și a greșit mai puțin. Un spectacol de care s-au bucurat fanii ambelor jucătoare. Surprinzător, față de alte turnee importante de data asta au fost puțini români în tribune. Și asta se explică din cauza prețurilor uriașe ale biletelor de acces la Wimbledon. Vorba proverbului: „Obrazul subțire cu cheltuială se ține”. 🙂 Așa că ne-am bucurat de regalul românesc oferit de „SimoMiki”. Simona merge mai departe, iar în bătălia pentru „optimi” va avea parte de un super meci cu Victoria Azarenka!

Păcat că tabloul de la Wimbledon a ales un astfel de meci. Nu de alta dar la cum au jucat Simona Halep și Mihaela Buzărnescu cred că ambele puteam să se califice mai departe indiferent de numele adversarelor. Sorții au vrut cu orice preț un regal românesc la Wimbledon și uite de ce meci frumos am avut parte.
Mihaela are o paletă de lovituri mai variată. „Miki” posedă mai multe arme de etalat care îi permit să controleze ostilitățile în fața oricărei adversare. Dar nu s-a întâmplat asta în partida cu Simona pentru că nu a fost lăsată. „Simo” a alergat mai mult, a fost mai rezistentă, iar jocul ei din spatele liniei de fund a terenului a atins cote înalte. Pur și simplu, Halep și-a impus jocul și merge mai departe.
Evoluțiile Simonei par în creștere. Deși partida cu Mihaela s-a derulat pe distanța a trei seturi, Halep ne-a lăsat impresia că are suficente resurse pentru ceea ce va urma la Wimbledon. Inclusiv pentru a trece de Azarenka în bătălia care va urma pentru optimile de finală. Dar nu va fi un meci ușor. Deloc.
Dincolo de rivalitatea imposibil de ascuns, Simona și Mihaela au oferit probabil cel mai frumos meci jucat până acum la Wimbledon. Și un brand „made in Romania”, „SimoMiki”. 🙂 Într-un meci de mare luptă câștigat pe merit de jucătoarea cea mai în formă: Simona Halep.