Dan Petrescu, mereu despre alții !

De reținut: „Caracteristica vinovaților este neliniștea.” – Lucius Annaeus Seneca (filosof roman)

Când face performanță laudă adversarii maximizându-și realizările ca antrenor. Când pierde arată cu degetul aceeași adversari invocând scuze de peluză cum că n-au pus osul cu alții, iar cu CFR au jucat la rupere. Acesta este Dan Petrescu. Un antrenor care nu se schimbă indiferent de context. Vrea cu orice preț să fie cel mai bun, iar uneori asta îi întunecă mințile. Îi generează reacții incredibile pe care apoi le regretă. Îl determină să facă declarații șocante după care îi pare rău că le-a spus. Și tot așa. Nimeni nu este perfect. La fel și Dan Petrescu. Când pierde CFR de vină sunt alții. „Bursucul” arată cu degetul spre Universitatea și Astra. Și nu numai. Ba că anumite echipe joacă tare doar cu CFR, ba că au arbitraje favorabile, ba că nu dau totul și cu alții. Dar nimic despre tensiunile de la CFR, despre forma slabă a echipei, despre faptul că riscă mai mult decât trebuie și de aici unele rezultate anapoda. Problema e la CFR, nu la alții !

Inegalabilul Dan Petrescu. Un antrenor bun, de calitate, dar capricios și controversat. Sare ca ars de pe banca tehnică la cea mai neînsemnată greșeală de arbitraj. Nu ezită să-și critice adversarii în fața cărora a pierdut punct sau puncte. Aceeași adversari pe care îi perie frumos după o victorie a CFR-ului. De ce? Pentru că așa își maximizează succesul.
Acum e groasă. CFR a pierdut cinci puncte în două etape după ce, la un moment dat, avea în tolbă patru din ele. Cu Craiova n-a vrut să închidă jocul, după 2-2 de la 0-2, iar cu Astra la fel după ce ardelenii au condus cu 2-0. Petrescu a riscat și a pierdut. Nu e obișnuit cu acest stil. Deloc.
Problemele sunt ample. La CFR e tensiune. Se simte, se vede. În presă au apărut informații despre schimbarea lui Dan Petrescu. Sigur, nu iese fum fără foc. Ceva e acolo și se inscrie în povestea fotbalului balcanic din zonă. Antrenorul, primul sacrificat în caz de eșec. Dar acum nu e vorba despre o victimă. „Burusucul” nu se află într-o asemenea postură. El răspunde sută la sută de tot ce este acolo și va trebui să-și asume ultimele ratări.
Criticile aduse arbitrajelor și celorlalte competitoare nu îl ajută cu nimic. Dimpotrivă. Declarațiile războinice, acuzatoare, pot avea efect de bumerang. Lumea s-a săturat de vorbele și reacțiile „Bursucului”. Poate de aceea anumite echipe dau totul cu CFR. Dacă nu cu campioana atunci cu cine? Dacă mai vrea să spere la titlu atunci e musai ca Dan Petrescu să schimbe discursul. Doar așa va lua tensiunea din jurul echipei. Altfel, va pierde !